Нова Година на остров Корфу

1
420
Добави коментар
ARIESHOLIDAYS
ARIESHOLIDAYS

Дата: 29.12.2016 г – 02.01.2017 г

3 нощувки със закуски и вечери Празнична новогодишна вечеря с богата програма

Програма

 

1 ден/ 29.12.2016 г/- Варна-  София –  Солун – Игуменица

 

Отпътуване от Варна около 16.00 ч.ул.“Антим I“

Отпътуване от Шумен 5 ти км. около 17:00ч.

Отпътуване от Търговище бензиностанция ОМВ на кръговото за Търново около 17:45 ч.

Отпътуване от Велико Търново Автогара Юг около 18.30 ч.

Отпътуване от Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт 19:00ч.

Хасково от бензиностанция ОМВ на изхода на града  – 18.30 ч

Пловдив от бензиностанция ОМВ до хотел Санкпетербург – 20.00 ч

Пазарждик от бензиностанция Шел до Хепи – 21.00 ч

Oтпътуването  от съотвените градове се осъществява при мин 10 човека.

 

Отпътуване от София в 22.30  ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Кулата – Солун – Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица./ пътува се само по магистрала около 625 км /.

 

2 ден /30.12.2016 г/ – остров Корфу

Пристигане на пристанището в Игуменица, от където се взема ферибота до остров Корфу / пътува се с ферибот 1.30 ч / пристигане и настаняване в хотела. Свободно време.

 

Около 13.00 ч. * По-желание Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу –  Двореца Ахилион XIX в. – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаваме за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най-старият квартал Кампиело. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден /31.12.2016г/ – остров Корфу

Закуска.*По желание екскурзия до Палеокастрица, един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие.Великолепна смесица от живи и ярки цветове, девствена природа,тишина и спокойствие Палеокастрица е едно от местата ,които всеки посетител на острова не пропуска. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби.Прекрасния манастир,се извисява на висок хълм, гледащ към безкрайната морска шир и синия хоризонт. В обителта се съхранява прелестна икона на „Св. Богородица” пред която посетителите оставят предмети, като се надяват по този начин тя да се смили над тях и да ги закриля. Свободно време за раходка. Връщане в хотела. Свободно време за почивка.

Празнична новогодишна вечеря в зала MEDITERRANEO в  www.parkhotelcorfu.com. Нощувка.

 

4 ден / 01.01.2017 г./ – остров Корфу

Честит Васильовден или както гърците наричат празника Василаки.

Късна закуска. Свободно време за разходка. * По – желание екскурзия с обяд в таверна до столицата Керкира – В денят на Василаки ви предлагаме да се разходим до столицата Керкира с обяд в Таверна и рибно меню. Връщане в хотела. Вечеря с гръцка музика и програма. Нощувка.

Нощувка.

 

5 ден/ 02.01.2017 г./ – остров Корфу – София – Варна

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в съответните градове.