Нова Година 2017 в Дуръс, Албания

1
364
Добави коментар
ARIESHOLIDAYS
ARIESHOLIDAYS

ПРОГРАМА: 

1-ви ден – 30.12.2016 г.

Отпътуване от София в 06.00 ч (от Пловдив в 04.00 ч) за Македония. Около обяд кратка почивка за обяд в гр. Струга. Привечер пристигане и настаняване в хотел „VILLA PALMA” 4*.http://www.hotelpalma.al/ в района на град Дуръс. Вечеря и нощувка.

2-ти ден – 31.12.2016 г.

Закуска. Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, пристанището, Венецианската кула – Ротондата и др. Заминаване за албанската столицаТирана. Като град, Тирана съществува от ХVІІ век, а столица на страната е от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но пък има свой колорит. Площадът с паметника на националния герой Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІ век, с великолепни стенописи, Пирамидата, замислена като музей на бившия комунистически диктатор Енвер Ходжа, Националния исторически музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 750-те укрития от потенциална ядрена атака, приумица на стария режим, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред разбира се с новите лъскави сгради на банки, офиси, хотели и на първия местен небостъргач. В късния следобед връщане в хотела. Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела (с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки). Нощувка.

3-ти ден – 01.01.2017 г.

Късна закуска. Свободно време или полудневна екскурзия (от 11.00ч.) до светините на православното християнство в Албания – манастира „Рождество Богородично” вАрденица и град Берат, по желание (срещу допълнително заплащане). Манастирът е съществувал още от ХІІІ век и пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното – писмеността. Берат, старата част на който е под закрилата на ЮНЕСКО, съхранява в олтара на църквата „Успение Богородично” мощите на двама от учениците на светите братя Кирил и Методий – св.св. Горазд и Ангеларий. Църквата е част от музейния комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век. А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като нашето Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи прозорци. Завръщане в Дуръс. Вечеря и нощувка.

4-ти ден – 02.01.2017 г.

Закуска. Отпътуване за България. Около обяд пристигане в Охрид. Свободно време за обяд, кафе и разходка в централната част на този забележителен град разположен на брега на Охридското езеро, включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Пристигане в България късно вечерта.

Цени:

 

Настаняване / Дати 30.12.16-02.01.17г. Цена при записване до 15.10.2016г Цена при записване след 15.10.2016г Легло в двойна стая 419 лв 449 лв Самостоятелна Стая 495 лв 525 лв Трети възрастен на доп.легло в двойна стая 410 лв 440 лв Дете от 7-11.99г. в стая с двама  335 лв 365 лв възрастни на допълнително легло  Дете от 2-6.99г. в стая с двама 265 лв 295 лв възрастни на допълнително легло Hotel Palma 4* виж на картата уебсайт

Цената включва:   

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози 3 нощувки със закуска и вечеря в посочения хотел Куверт за Новогодишната Гала Вечеря (с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки) в ресторанта на хотела с програма и музика наживо! Целодневна панорамна екскурзия из забележителностите на Дуръс и Тирана с местен екскурзовод Кратък престой в Струга Кратък престой в Охрид Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро Пътни такси Представител по време на цялата програма

Цената не включва:

Разходи от личен характер Обяди Екскурзия до Берат и Арденица с местен екскурзовод на български или руски език – 20 евро (40лв) на човек при минимум група от 20 туристи. Екскурзията се заплаща предварително от България. Туроператорът си запазва правото да информира клиента за набрания минимум група туристи 14 дни преди реализирането на екскурзията. Входни такси на посещаваните обекти Тирана: Национален исторически музей – 200лека (1.5Е) Берат:   Вход в Крепоста Берат – 100 лека (1Е) Вход – Музей Онуфрий – 200 лека (1.5Е) Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена. За повече информация моля обърнете се към наш представител в някой от офисите ни. Доплащане за застраховка за лица от 65 до 80 години – 5 лева Доплащане за тръгване от Пловдив – 25 лева

Условия за записване:

депозит – 30% от стойността на пакета при резервация доплащане – 100% до 01.12.2016 година.

Допълнителна информация:

Обикновените вечери в хотела са на блок маса с включена вода Подреждането в автобуса става по реда на записване Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 човека Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 14 дни преди реализирането на екскурзията Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.

Доплащане за тръгване от:

–          Варна – 60 лв

–          Шумен и Търговище – 50 лв

–          В.Търново и Севлиево – 30 лв

При минимум 20 туристи.

* тръгване от Варна на 29.12 в 21.00ч.

 

Hotel Palma ДУРЪС, АЛБАНИЯ … Виж още