Сравненията на Борисов: Доган като Меси, а Радев – новият Орешарски

2
705
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Според премиера, ако Румен Радев спечели изборите, ще е зависим от БСП и ДПС

„ГЕРБ и ДПС никога не могат да управляват заедно. Сложете това в началото, в средата и в края на изречението, което ще кажа.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия. Такъв бе отговорът му, когато водещите му припомниха думите от миналата седмица, че би подкрепил този, който дава излаз към властта.

„Съжалявам, мислех, че имате по-дълбок анализ. Хубаво е, когато говорите, да ме гледате. Нека го обясня по-простичко, за да разберете. ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно. Заявили сме го не 1,2,3,5 пъти. Бил съм благодарен за тези 5,6,7 случая, когато са ни подкрепяли за закон. Когато нашите партньори от Реформаторския блок са недисциплинирани и все обичат да ходят на работа, сме поддържали кворум“, каза Борисов.

След което коментира Ахмед Доган:

„Знаете, че съм от „Реал“ (Мадрид), но Меси е гениален. Доган прави с българските политици това, което прави Меси в „Барселона“. Доган ги меша и финтира непрекъснато. Оставя ги в положение да не знаят какво правят. ГЕРБ единствени не са влезли в тази игра.“
След това обясни, че чрез президентските избори ДПС се опитва да влезе в изпълнителната власт.

Социологическите агенции работят за пари, смята още Борисов. Така той коментира факта, че според някои проучвания има драматична близост между Румен Радев и Цецка Цачева на президентските избори на 6 ноември.

„Не ги гледайте изследванията, защото и социологическите агенции работят за пари, така че който им поръчва такива резултати, ги дават. Аз вярвам само на една, според която се очаква добра избирателна активност и българите ще изберат добър президент“, каза Борисов.

Водещите го попитаха не е ли рискувал прекалено, като се е зарекъл да подаде оставка, ако кандидатката на ГЕРБ не спечели изборите.

„Това е почтена позиция. Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Видяхте експеримента „Орешарски“ докъде доведе – втората сила се съюзи с третата, четвъртата. Не смятам да подавам оставка. Смятам, че Цачева ще даде по-добър резултат“, добави премиерът.

Според него ако за българския народ има нещо противно, това е моделът „Орешарски“. Всички, дори БСП, бягат днес от него като дявол от тамян. А ДПС Изкарали сега Орешарски за кандидат-президент.

Според него „Радев ще бъде новият Орешарски“, т.е. ген. Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски, уточни премиерът.

„ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски №2. Радев с гласовете на ДПС, станал президент, ще е същият този зависим, какъвто е Орешарски. Неслучайно и Бареков го прибраха пак да обиколи студията. Неуспешно, но той продължава да е в тази схема“, на мнение е Бойко Борисов. 

Източник: Нова телевизия