Обзавеждане в рустикален стил.

1
890
Добави коментар
vanyo_pro
vanyo_pro

Може да сте чували понятието “рустик” в описанието на даден интериорен стил. Това е все по-популярен жанр, характеризиращ се деликатна смесица от чисти линии и цветове, опростени материали и природни елементи или най общо казано – провинциална и чиста естетика.

Ако искате Вашия дом да е обзаведен в „рустик“ стил, то изборът на подходяща цветова палитра е от съществено значение за създаване на основата на вашия интериор.  В случая килима, мебелите, осветителните тела,  заедно с останалите акценти ще зависят от вашите цветови предпочитания.

Ако в дома Ви има открити тухлени стени (боядисани или небоядисани), циментова замазка или каквото и да е дърво, рустик цветовите схеми са склонни да разполагат с много кафяво и бежово.

Имайте предвид, че столовете, холните и трапезни маси вероятно ще бъдат  от  необработен дървен материал, така че естествено ще има изобилие от кафяво или оранжево. Това дава много възможности да се използват акцентиращи цветове за вашия килим и други декор.

Мебелите би трябвало  да са изцяло от сурово дърво. Независимо дали става дума за холна маса или маса за хранене, трябва да има поне една дървена маса, за да се постигне истински рустик декор. Дамаските на диваните и столовете обикновено са от естествена кожа.

Ако някак си не ви харесва кожата като материал, то тапицираните с лен дивани и столове също са добро предложение.  Ако предпочитате този вариант, почти винаги ще изберете дизайн, който е изцяло традиционен. Опитайте се да се избегнете килими, които са прекалено различни и абстрактни или които имат различни геометрични фигури, тъй като те не са склонни да се съчетават със провинциалния интериор.

Вместо това, изберете нещо по-тъмно – в нюанси на сиво, тъмночервено,  оранжево или синьо.  Помислете за един ориенталски или друг традиционен килим, съчетаващ красиви текстури и естествени тъкани.

Традиционно рустик домовете  носят духа на  планинските хижи, колиби и дори тематиката на Дивия Запад. Те имат разграничим поглед отвън – обикновено са  от закалено дърво, грубо строителство, каменна обшивка и разбира с  – с изглед към планината. От вътрешната страна, провинциалният интериор фокусира върху  закалени материали:  като навързано дърво, кожа, ковано желязо и вълна.

Автентичната „рустик“ къща често включва еленови рога, препарирани животни,  килими от телешка кожа други аксесоари. Цялата същност на рустикалния стил  подчертава свързаността на човека с природата и това да не забравяме откъде произхождаме. Подобно обзавеждане е едно наистина добро решение за бягство от модерния забързан технологичен свят.