Букурещ – Синая – Бран – Брашов

1
374
Добави коментар
evrotoptour
evrotoptour

ПРОГРАМА:

1 ДЕН     Букурещ – Синая/Брашов
Тръгване от Пловдив за Букурещ в 07:00 ч. от бензиностанция ОМВ парк-хотел Санкт Петербург. Преминаване през моста Русе – Гюргево. Преминаване през моста Русе – Гюргево.
Първа панорамна обиколка на Букурещ – Площад Унири, Площада на Университета, Двореца Суту, Народният театър – символ на театралната бохема, Университета по Архитектура, Икономическия Университет, Министерски Съвет, Площада на Победата, Паметника на Икар, богатите дворци стил Бранкавяну, Квартала на дипломацията, Площада Шарл Де Гол, Музея на Румънското село, Триумфалната Арка – копие на парижката Триумфална арка /опакована за ремонт/, езерото Херастрау и Двореца на Свободната преса.
Късния следобед пристигане в Синая / Брашов. Настаняване в хотел 3****. Нощувка.
2 ДЕН     Синая/Брашов – Замъка „Пелеш” – Замъка „Бран”/Замъка на Дракула/ – Брашов
Закуска. В 09 30 ч. посещение на двореца “Пелеш” – издигнат между годините 1873 и 1883 като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елисавета. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния. / Вход + екскурзовод – 30 леи /.
Посещение на Синайския манастир /5 леи/ Възможност за обед в известния планински курорт Синая.
Отпътуване за замъка “Бран”, стъпил на непристъпна скала и обвит в легендите за Граф Дракула./ Вход + екскурзовод – 40 леи/
Посещение на средновековния град Брашов – гостоприемно градче в Трансилвания, на чиято територия е най-голямата готическа катедрала в Източна Европа – Черната църква ; средновековната крепост, откъдето княз Влад предвождал нападенията срещу саксонските заселници в Трансилвания, Порта Катерина, Старото кметство, общинският площад със сградата на общината.
Нощувка в Синая / Брашов.
3 ДЕН     Букурещ
Закуска. В 09 00 ч. отпътуване за Букурещ. По желание посещение на Парламента с предварителна резервация. /Вход + екскурзовод: 30 леи/.
Втора панорамна обиколка на Букурещ – калея Викторией, Кралския дворец/сега Картинна галерия/, Военния клуб, Парламента. Пешеходна разходка в Стария град – Патриаршията и Храма на Св.Св Константин и Елена, площад Унири,  Ханул Мануч хан, останките от двореца на Влад Дракула и неговата статуя, статуята на вълчицата с Рем и Ромул. Свободно време  за разходка из Стария Букурещ. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цена валидна до 31.12.2016: 185 лв. на човек, настанен в двойна стая / след 01.01.2017г. – 195лв. на човек в двойна стая
Цената включва:

транспорт България – Румъния – България с лицензиран туристически автобус;
2 нощувки със закуски в хотел 3*** в Синая/Брашов;
туристическа програма в Синая, Бран, Брашов и Букурещ /без включени входни такса/;
Водач от фирмата по време на пътуването и престоя в Румъния.

Цената не включва:

Настаняване в единична стая: 45 евро;
Медицинска застраховка за 3 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 4 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 6 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 8 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 12 лв;
Входните такси на посещаваните обекти – около 95 румънски леи;
Разходи от личен характер;

* Екскурзията се провежда при минимум 35 човека.
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Бран е малък град с размерите на Мелник. Целият поминък на хората тук се върти около легендарния образ на Дракула и вампирите. Някои твърдят, че Влад Дракула е бил затворен за няколко дни в тъмницата на крепостта известна като замъкът на Граф Дракула. Други, че е използвал Бран като щаб при нахлуванията си в Трансилвания. През нощта кулата на замъка е осветена с жълто-зелена светлина, която и придава зловещ вид. Замъкът е изграден върху скала, с отлична видимост към околностите, което за времето си е било от стратегическо военно и икономическо значение. От тук е минавал основният търговски път между Трансилвания и Влашко. Влад Цепеш (Дракула) се споменава за пръв път в турски хроники от 15-16-ти век, където владетелят на Влашко е наречен „kaziklu bey” – “войводата, който набива на кол”. Това прозвище, Влад получава заради жестоките методи, които използва при екзекуциите на затворници и опоненти. Репутацията на Влад в световен план варира от антихрист, престъпник, кръвожаден изверг и канибал (според немските легенди), до Робин Худ в румънския фолклор – безмилостен към богатите търговци, които погазват закона и приятел на бедните. За обикновените селяни във Влашко, той е национален герой.

Брашов – намира се в центъра на Трансилвания, заобиколен от Карпатите. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Градът е бил германска колония и това очевидно е повлияло архитектурния му стил. Брашов и досега е известен с немското си име – Кронщад.