Милош Земан иска Ивана Тръмп за посланик на САЩ

1
473
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ЧЕХИЯ
Милош Земан иска Ивана Тръмп за посланик на САЩ
Земан смята, че Ивана би била най-добрият американски посланик и ще се радва да я посрещне в Пражкия замък и да я запознае със съпругата си, която също се казва Ивана.

16 Ноември 2016 23:43
0

принтирай

|

текст

Чешкият президент Милош Земан заяви, че би се радвал Ивана Тръмп да стане американски посланик на в Прага.Милош Земан е разговарял в сряда по телефона с Ивана Тръмп, първата съпруга на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп. Той благодарил на Ивана Тръмп „за нейния кураж“ и е изразил радостта си от евентуалното й назначаване за посланик на САЩ в Чехия, съобщи пред журналисти прессекретарят на Милош Земан – Иржи Овчачек.

„За мен възможното назначаване на Ивана Тръмп за посланик в Чехия би било голяма радост“, цитира прессекретарят думите на президента.

Земан смята, че Ивана Тръмп би била най-добрият посланик, когото Вашингтон може да изпрати в Чехия, и заявява, че ще се радва да я посрещне в Пражкия замък и да я запознае със съпругата си, която също се казва Ивана.

Ивана, първата съпруга на Доналд Тръмп и майка на три от петте му деца, е от чешки произход.

Земан е един от неколцината европейски лидери, сред които е и унгарският премиер Виктор Орбан, които подкрепиха Доналд Тръмп в предизборната му кампания.

Той каза тогава, че споделя възгледите на републиканския кандидат за Белия дом за имиграцията и за борбата срещу ислямския тероризъм.