Индианско проклятие убива президентите на САЩ

1
317
Добави коментар
huligankata
huligankata

Кенеди 35-ия президент на САЩ

Днес (22 ноември) се навършват 53 години от убийството на Джон Кенеди, 35-ят президент на САЩ. Според официално приетата версия извършителят е Ли Харви Осуалд. Дали действително той е виновника или е индиректна жертва, как и кой е планувал убийството….Съществуват много конспиративни теории, малко или много вероятни, но не това е целта на този материал. Оказва се, че нещастните случаи около американските президенти не са толкова рядко явление. От 43- мата държавни глава, избрани за 223 години, осем умират докато изпълняват задълженията си. Четирима са застреляни в периода от 1865г. до 1963 г. Други четирима умират от болести, които ги покосяват подозрително внезапно. Но безспорно  най- разтърсващо е убийството на харизматичния Джон Кенеди. Той е красив, артистичен, завладяващ и успява да създаде около себе си легенда, още докато е жив. Смъртта му събужда горещи интриги, безброй теории на конспирацията и исторически предположения, които и до днес вълнуват не само американците.

Но драматичната хроника сочи, че освен кончината на действащи президенти съществуват и истории с убийство на най- популярните кандидати и вероятно бъдещи президенти. Трагична участ сполетява и Робърт Кенеди през 1968 г. Да си спомни и за Роналд Рейгън и покушението срещу него, извършено през 1981г. А може би има и други случаи, сполучливо прикрити от гласоподавателите, което отново даде повод да се заговори за проклятието наречено „Текумзе“.

Легендата гласи, че след историческата битка при Типекано през 1811 г. Текумзе, вождът на индианското племе Шони, предал на генерал Уилям Хенри Харисън, чрез освободени пленници, послание превърнало се в пророчество.

Текумзе казал:

„Харисън няма да победи през тази година и няма да стане Велик вожд. Той

Генерал Уилям Хенри Харисън

може да спечели следващият път. Ако това стане той няма да довърши срока си. Ще умре там, където властва. Нито един президент досега не е умирал там, където властва. Но аз ви казвам, че Харисън ще умре. И тогава вие ще си спомните за смъртта на моя брат. Вие си мислите, че съм загубил властта си. Аз, който заставях Слънцето да потъмнява и отнех огнената вода на Червените хора. Но аз ви казвам, че Харисън ще умре. И след него, всички Велики вождове, избрани на всеки 20 години ще умират. И когато умира всеки следващ, нека да си спомнят за смъртта на нашите хора.”

Според фаталистите, зловещите думи по съдбоносен начин влияят върху историята на президентското управление на САЩ. Смел поглед назад подсказва, че може би в проклятието има частица истина и от 40- година на 19 век, пророческите думи наистина действат.

В момента това дава повод на  конспиролозите да вещаят трагични сценарии за последния, 45- ти американски президент. Според тях, времето до 19 декември, когато Колегията на избирателите трябва да гласува за Тръмп е особено рисков период. Допуска се възможността дори Майк Пенс, който трябва да бъде вицепрезидент, да бъде следващият действащ държавен глава на САЩ, ако нещо се случи с Доналд Тръмп до и след официалната церемония на 20 януари. А дали ще се стане така, предстои да разберем, доверявайки се на библейското писание: „Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве“.