Къванч Татлъту и Фарах Зейнеб Абдула в руска приказка

1
554
Добави коментар
huligankata
huligankata

Къванч Татлъту и една от най- красивите актриси Фарах Зейнеб Абдула.

Отдавна турските сериали не са сензация за българския ефир, но винаги събират много зрители пред екрана. Такава е и конфигурацията на „С Русия в сърцето“ – поредната сага с категоричния любимец Къванч Татлъту и изненадата на сезона- една от най- красивите актриси Фарах Зейнеб Абдула.

Наричат ги турските Брат Пит и Натали Портман и наистина при по- доброжелателно око прилика с холивудските звезди може да се открие. Това би трябвало да е малка утеха за Къванч, признал, че „С Русия в сърцето“ е най – тежкия сериал, който е снимал. Проблемни за свикналия на мек босфорски климат актьор се оказват жестоко ниските температури в Санкт Петербург. Там са изнесени част от снимките и разглезения красавец трябва да се появи на работа при минус 30 градуса. Екипът по костюмите го облича с шест комплекта бельо, за да смекчи поне малко суровите условия. Сериалът без малко да коства и живота на най- популярната турска звезда. Като офицер героят му Курт прекарва дълго време на кон и въпреки, че Къванч тренира езда, в една от сцените животното го изхвърля от седлото. Актьорът спуква пет ребра, което налага работата по сериала да прекъсне за няколко седмици. Но въпреки куцуза Татлъту се къпе в звездна руска слава. Автобуси с фенове ежедневно окупират снимачната площадка, за да получат шанса за автограф и снимка с него.

На внимание се радва и екранната Александра, в ролята Фарах Зейнеб Абдула. Българските зрители я познават като нещастно влюбената Айлин от „Времето лети“. В новия сериал героинята

Фарах е най- актуалната турска актриса, макар че проговаря езика когато е тийнейджърка.

й се превръща от разглезена руска аристократка в силна жена, готова да се опълчи срещу порядките заради любовта си към турски войник. Фарах е най- актуалната турска актриса, макар че проговаря езика когато е тийнейджърка. С майка от Истанбул, но с баща от богато арабско семейство малката Абдула получава най- доброто образование за модерна Турция- френския колеж „Сен Мишел“. По- късно продължава да учи в Кентърбъри, графство Кент и се оказва, че след перфектния си френски и усвоения английски, родния турски е най- малко познавания от нея език. Но външността й е неповторима и на бизнес прием на баща си, при едно от малкото си завръщания в Турция, Фарах е забелязана от кино продуцент. Резултатът е ролята на Айлин, която получава едва след като чисти с логопед европейския си акцент.

Като едно от най- красивите лица от екрана блондинката има много обожатели, но твърди, че в момента е без приятел и не смята да прави компромиси в любовта. Пример за хармонични отношения получава от нейните родители, които се обичат лудо и след 30 годишния си брак. Актрисата не пропуска да ги спомене във всяко свое интервю и с умилени разказва как баща й всяка сутрин прави масаж на майка й с масло от авокадо, за светла и свежа кожа.

Сериалът е по действителен случай

Истинските Курт Сеит Еминов и Александра.

 „С Русия в сърцето“ е една от малкото съседски продукции, която разчита освен на завладяващ сюжет и на доза достоверност с реални исторически събития. Сценарият е създаден по книгата на популярната писателка Нермин Безмен. В „Курт Сеит и Шура“ (както е оригиналното заглавие на романа и сериала) авторката описва историята на своя дядо, кримски татарин. Семейната легенда се разказва като приказка за лека нощ и малката Нермин е завладяна от нея. Вече като зряла жена писателката осем години събира факти и сглобява пъзела на историята, за да го нареди в книгата си, превърнала се в бестселър. Почитателите й от цял свят се просълзяват над онова писмо, което Нермин пише до своя дядо, с надеждата посланието да стигне до него по силата на неведоми закони: „ Мили дядо, ние с теб никога не сме се виждали. Ти си заминал от този свят дълго преди моето рождение, без да подозираш, че ще се превърнеш в мой идол. Ти беше единствения герой в приказките на майка и на баба, а твоята фотография ме гледаше през стъклото на шкафчето ми, нашепвайки още истории. За мен ти си героят, който никога не съм виждала, героят от чужда страна, в която никога не съм била, героят без име. И макар че си останал в миналото, през целия ми живот си бил до мен.“