LP или как го правят онези момичета

1
550
Добави коментар
huligankata
huligankata

Тя е от „онези“ момичета. От момичетата, които харесват момичета. Може би за това е подигравана в детството или все още таи болка от неразкритата същност пред своята майка…Не съм в главата й. Но като целия свят, тотално съм в плен на мега хита й Lost on you и суперлативите не са за разкош. На 35 години LP успя да направи това, за което някои само мечтаят- да излее душата си в мелодия и да го направи така, че да се влюбиш в нея. В душата й!

Нека вдигнем чаша или две

За всичко, което загубих заради теб…

пее американката с италиански корени, а ХУЛИГАНКАТА сяда до нея за третата чаша, пълна с текстовете от таблоиди, скандалните снимки от лесбо сайтове и откровени интервюта за The Laughing Lesbian.

LP всъщност е акроним от истинското име на певицата, Лаура Перголизи. Тя е, както

Лаура и нейната ex- Тазмин.

казват американците openly gay, открито признава, че е лесбийка и е категорична в сексуалния си избор. Адски й личи. Дори една приятелка ми сподели, че потръпва от похотливото подсвиркване на LP в песента. За Lost on you говорим, написана за бившата любов на Лаура, актрисата Тазмин Браун. След раздялата Перголизи страда. Както самата тя признава, в душата й е едно такова Sinatra-ish чувство, че за момент зарязва Риана, Рита Ора и Кристина Агилера, за които композира и започва да твори за себе си.

След Lost on you неизбежно я сравняват с късната Джанис Джоплин, а само няколко месеца преди това LP е успяла да разтопи зрителите на  Orange Is The New Black, с Muddy Waters, водещата песен от четвърти сезон на сериала. Между другото Lost on you вече звучи в Нюанси синьо, с Дженифер Лопес.

Да, Лаура е ангелогласна, но съвсем не е ангел. Момчешкото й поведение често е стряскащо не само за пуританите, а признанието: „Аз нося тъмни очила, даже и през нощта“, понякога се смята за излишна показност. Но дори и само заради къдравата си коса Перголизи е забележимо ексцентрична. А останалото се добавя от мършавата фигура, татуировките (има огромен кораб върху деколтето и гърдите) и открития афинитет към кръстовете. И като потвърждение за това, че не е ангел Лаура добавя: „Просто харесвам украшения с формата на кръст. Не влагам никакъв сакрален смисъл“.