Кореново лечение – Стоматологичен център, Зъболекарски услуги – IG Dental | Стоматолог София

1
382
Добави коментар
informationldonline
informationldonline

Ендодонтията (лечението на кореновите канали) е тази част от стоматологията, която се занимава с лечението на зъбната пулпа и прилежащите тъкани. Във вътрешността на всеки зъб има пространство запълнено с кръвоносни съдове, нерви и др. Нелечението на зъбния кариес води до уврежденето му. Съвременното и качествено кореново лечение се основава не правилната обработка, дезинфекция и запълване на кореновите канали. Това е немислимо без нужната техника, квалификация и материали. Ние от IG Dental се стремим да ви осигурим оптималното лечение, затова изпозваме модерна техника, качествени материали и постоянно надграждаме познанията си, посещавайки следдипломни курсове.

Екзактното кореново лечение позволява заболелия зъб да не бъде екстрахиран. Това премахва нуждата от сложни протетични и хирургични процедури. Или казано по друг начин при правилно проведено кореново не се налага поставянето на имплант или изпиляването на зъбите за изработването на мостова конструкция.

По своята същност кореновото лечение представлява механична и химична обработка на пулпната камера и кореновите канали. Важно е при изпълнението му да бъдат премахната всички микроорганизми и увреждащи агенти. Само така може кореновото лечение да бъде успешно във времето.

Понякога се налага ре-лечение на кореновите канали след неправилно проведено първично такова. Можем да Ви го осигурим благодарение на високия професионализъм от страна на нашите специалисти и модерното оборудване в кабинетите ни.

Taгове: кореново, лечение, зъболекар, зъб, зъболечение, софия, стоматолог, стоматологична, клиника, град, гр, zabolekar, zab, zabolechenie, sofia, stomatolog, stomatologichna, klinika, grad, gr, korenovo, lechenie