9 интересни факти за Фараоните и древен Египет

3
298
Добави коментар
magazin
magazin

Както знаете в древен Египет фараона е бил равен на бог, но има малко известни интересни факти за които ще Ви разкажем накратко.

Косата на фараона не се вижда никога, винаги е обвита в кърпа, така е изобразен и Тутанкамон на златната маска.
В летните горещини фараоните са държали до себе си голи робини, защо ли, за да не ги хапят мухите, интересно нали?
Лекарите в древния Египет леквали фараоните без да знаят с прароднината на днешните антибиотици, давали плесенясал хляб и така премахвали инфекциите.
Рамзес II е направил монумент за победата си над хетските войни въпреки, че е станало точно обратното и това доста обърква историците.
Пирамидите са единствените оцелели паметници от 7 чудеса на света и до днес, Сфинкса също като за него интересното е, че никой не знае кога е построен, но пък се предполага, че Наполеон е виновен за премахването на носа му.
В древен Египет децата на фараоните, а и не само те не носели никакви дрехи заради жегите докато не навършат пълнолетие.
Пирамидите не са строени от роби, а от обикновенни египетски селяни които така погасявали данъците си с труд работейки за фараона.
Рамзес II или Велики имал над 100 наложнички и 8 жени, е не му завиждаме за това никак!
Козметиката в древен Египет и по точно окрасяването около очите е не толкова за красота, а по скоро за предпазване от слънцето, като за различните цветове са използвани материали като мед, олово и т.н.