ИНДИЯ – ВРИНДАВАН , РИШИКЕШ И ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК – U Travel

4
493
Добави коментар
utravel
utravel

ПРОГРАМА ДЕН 1 : София – Истанбул – Делхи Среща на летище София в 18 ч., Терминал 2 за полет в 20:40 ч. до Делхи.

ДЕН 2 : Делхи Пристигайки в Делхи към 9 ч., ще бъдем посрещнати от нашите индийски партньори. Настаняване в хотел, след което ще се разходим в Стария и Новия град. Попътно ще посетим популярната Червена крепост, която е служела за резиденция на Мугалските императори на Индия за период от почти 200 години, Яма Масджит – най-голямата джамия в Индия, и ако времето ни позволи ще отскочим да напазаруваме от местните магазини на „Чандхи Чоук“ . След това ще продължим към Кютуб Минар – най – високата каменна кула, която е символ на победата. Радж Гхат – мемориалът и вечният огън в памет на Махатма Ганди. От там ще се насочим към Джантар Мантар – впечатляващия слънчeв равноденствен часовник ,а след това ще се разходим до величествената Порта на Индия. Продължаваме напред към гробницата на моголския владетел Хумаюн .По пътя ще видим и Раштрапати Бхаван – Президентството , Парламента и другите правителствени сгради. Късния следобед – прибиране в хотела.

ДЕН 3 : Делхи – Джайпур ( около 265 км. ) След като закусим отпътуваме за Джайпур, известен като розовият град. Настаняваме се в хотел. Остатъка от деня е за разходки и хубава почивка . Нощувка.

ДЕН 4 : Посещение на забележителностите на Джайпур. Закуска. Ще започнем деня посещавайки хълмовете на впечатляващата крепост Амбър , разположена до езерото Маота и част от културното наследство на Юнеско , считана за една от най-красивите крепости в Индия. На място ще изберем дали да се изкачим към върха пеша, с джип или на гърба на слон! 😉 . След това ще разгледаме и другата крепост разположена малко по-високо в района – Джайгарх, построена от Савай Джайсингх III. Там ще видим най – голямото построено оръдие на колела. Оттам продължаваме обиколката със забележителностите при Хава Махал – пет етажния дворец на ветровете, с пирамидална форма, градския дворец, който е внушителна комбинация на мугалското и раджастанското изкуство. Джантар Мантар – астрономическа обсерватория построена в периода между 1724- 1730 г. император Джай Сингх II. Тя е най- комплексната от петте обсерватории, които императора е построил из Индия. Вечерта се прибираме в хотела за питателна вечеря, активна почивка и отморяващ сън.

ДЕН 5: Джайпур – Фатехпур Сикри – Вриндаван ( около 245 км. ) Закусваме в хотела и отпътуваме за Вриндаван . Пътем посещаваме Фатехпур Сикри, известен като изоставения град, изграден от император Акбар. Пристигане във Вриндаван известен като „градът на Кришна” и със своите около 6 хиляди храма. Счита се че Кришна е роден именно там и прекарва ранните години от живота си в града. Настаняваме се в ашрама на Садху Махрадж, посветил живота си на йога ученията, према(любов) и сева( безкорстна служба) . Неговите учения са създали движението „любов в действие (love in action). По желание по време на престоя ни в ашрама може да се посветим на медитация, йога и други спиритуални практики. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6: Вриндаван – Агра – Вриндаван ( около 30 км. ) Закуска и екскурзия до Агра, където ще посетим световния символ на Любовта – Тадж Махал, построен от императое Шах Джахан в памет на голямата любов към жена му императрицата Мумтай Махал. По- късно разходка в крепоста „Агра “ ,с великолепна гледка към Тадж Махал. Свободно време за разходка и пазар в града. Връщане във Вриндаван. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 : Вриндаван Закуска. Свободен ден за разходки, ще плаваме по свещената река Ямуна за да наблюдаваме стотиците свещени огньове. Ще обиколим и някои от храмовете в града за да получим благословия. Ще обходим и свещения хълм на Кришна. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 : Вриндаван – Ришикеш ( около 320 км.) Закуска и отпътуване за Ришикеш – наричан още „световната столица на йога“ . Той е свещен град намиращ се в подножието на величествените Хималаи.Тук 60-те години известната рок група Бийтълс прекарват няколко месеца. Време наситено от творчески подем. Настаняване в ашрам „Ананд Пракаш“ . Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9: Ришикеш По желание йога занимания. Закуска. През този ден за желаещите ще се организира рафтинг по горното течение на река Ганг. Вечерта ще посетим традиционните свещени ритуали(аратри) изпълнявани на брега на реката. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 10 : Ришикеш По желание йога занимания. Закуска. Свободен ден за практики, разходка из величествената Хималаи и посещение на храмове. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 11 : Ришикеш – Делхи По желание йога занимания. След закуска отпътуваме за Делхи. Свободен ден в който ще можем да напазаруваме сувенири и подаръци за близки и приятели, и спомени за нас. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 12 : Делхи – Докса -София Закуска. Освобождаваме хотела .Трансфер до летището за полет до България. Пристигане в София в 19:40 ч.

Полетно разписание Qatar Airlines:

QR 0226 – 29.03.2017 София 20:40 Докса 01:20 QR 0570 – 30.03.2017 Докса 02:45 Делхи 08:50 QR 0571 – 09.04.2017 Делхи 10:05 Докса 11:45 QR 0225 – 09.04.2017 Докса 14:30 София 19:40 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА : Самолетен билет на Qatar airlines : София – Докса – Делхи – Докса – София Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен до 10 кг. 10 нощувки със закуска и вечери в хотели 3*/4* и ашрами ( 2 в Делхи; 2 в Джайпур; 3 в Вриндаван – ашрам ; 3 в Ришикеш в ашрам) Всички екскурзии по програмата Езда на слон в крепостта Амбър, Джайпур Медицинска застраховка с лимит 10000€ Водач от агенцията при група минимум 12 човека ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА : Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ‒ 105 лв. Бакшиши – 50$ за целият престой Рафтинг по река Ганг – 25 $ Разходка с лодка по река Ганг – 20$ Разходка с лодка по свещената река Ямуна – 20 $ Застраховка : “Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА: Бакшиши – 50 $ за целият престой УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: Копие от международен паспорт и депозит от 900 лева на човек.