„Пришълецът“, версия 2017 (видео)

2
448
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Ридли Скот прави едновременно продължение на „Прометей“ и предистория на своя оригинал от 1979 г., в която колонизаторите от космическия кораб „Заветът“ / Covenant се приземяват на пуста планета

След като се завърна към този сюжет с „Прометей“ (2012), Ридли Скот продължава историята за Пришълеца, на която даде живот за първи път през 1979 г.

Ако не броим „хибридните“ филми от типа „Пришълеца срещу Хищника“, това е номер 6 в поредицата, част от нова трилогия, която предшества оригиналния „Пришълец“ и проследява еволюцията на т.нар. „ксеноморф“.

Освен Ридли Скот, филми за извънземното с киселина вместо кръв са снимали Дейвид Камерън, Дейвид Финчър и Жан-Пиер Жьоне.

„Пришълецът: Заветът“ е по кината през май 2017, а първият трейлър се появи точно на Коледа.

Сюжетът:

Корабът „Заветът“ води колонизатори на отдалечена планета, която изглежда като неизследвано райско кътче, но се оказва мрачен и опасен свят, населяван единствено от андроида Дейвид (Майкъл Фасбендър) – последният оцелял от екипажа на „Прометей“. Когато откриват заплаха отвъд границите на всяко въображение, те са принудени да се спасяват с бягство…

В актьорския състав са също така Били Кръдъп, Деймиан Бишир, Дани Макбрайд, Джеймс Франко, Кармен Еджого („Фантастични животни и къде да ги намерим“), Джуси Смолет (сериала „Империя“).

Освен Сигърни Уивър като лейтенант Рипли в първите четири филма и Нооми Рапас в „Прометей“ (с роля и в новия), основният персонаж тук също е жена.

Даниелс се играе от Катрин Уотърстън, която напоследък изпълни главната женска роля във „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

Майкъл Фасбендър, по кината преди Коледа в Assassin’s Creed, пък е анонсиран не само като Дейвид – той играе и по-усъвършенстван андроид на име Уолтър, който е част от екипажа на „Заветът“.

На един от първите разпространени кадри актьорът седи бос, целият в бяло, зад черен роял.