Интересни въпроси и отговори

4
490
Добави коментар
magazin
magazin

Винаги сте се запитвали и сте имали интересни въпроси на които така и не сте получили отговори. Ето няколко колкото интересни въпроса толкова и по-интересни отговора.

Защо любимият ми плод ананаса е толкова твърд? Отговорът е, че ананасите в нашите магазини са още неузрели и затова са толкова твърди, когато узрее плодът става мек, другата причина за твърдостта му е, че така се предпазва от животните меката сърцевина на плода.

Излизайки на двора или в парка виждате къртичини, колко големи са те? Всъщност една къртица е способна да изкопае километри тунели с площ около 7 хиляди квадратни метра, невероятно но факт.

Всички дами се питат ако облека черна пола или панталон дупето ми изглежда ли по-малко?!? Невероятен въпрос, но все пак отговорът е Да, тъмните цветове се възприемат по-трудно от светлите и така изглеждате по-слаби, но само когато Ви виждат в гръб, минат ли отстрани идва грубата действителност.

Какво кара копривата да пари? Отговорът е прост, при откъсване и допир до растението то освобождава мравчена киселина и амониев карбонат които в съчетание причиняват този дискомфорт.

Защо отрязана ябълка почернява? Това се дължи на факта, че отрязвайки я се премахват много клетки и кислородът окислява плода, но и това има решение – намажете отрязаната част с лимонена киселина и ще запазите ябълката свежа.

Изобретението на Гилотен – гилотината има ли желаният ефект за безболезнена смърт? Не няма, доказано е, че дори и при обезглавяване тялото продължава да изпитва болка в продължение на половин минута.