Януари 2017 – месечна подредба

3
294
Добави коментар
gabo
gabo

Месечна подредба – януари 2017

За много години! Празниците минаха, почивните дни също. И е време да се завърнем към обичайните си задължения. Дойде ред и на месечната подредба. Картите изтеглих още вчера. Но някак ми бяха малко притеснителни. Интересна връзка видях между тях.

Изтеглените карти за януари 2017 година са:

Четворка чаши Кралица жезли Висшият жрец

 

Последната карта в колодата е Светът. Аз обичам да гледам последната карта, която остава  на дъното на колодата. Тя ми дава допълнителна информация за ситуацията. И е като своеобразен край, завършек на предходните карти.

В началото на месеца е по-вероятно да има недоволни. След магията на празниците, засилената еуфория и големите очаквания, ще дойде момент на отрезвяване. Когато всеки ще погледне в своята купичка и ще види какво притежава. Ще имаме нужда от своето усамотение, почивка от многото емоции, чаши, наздравици. Типично за многото празници – да си починем от празниците. Някак очакван развой. Но по-трудното ще е осмислянето защо и какво ние сме получили. И какви са чуждите притежания. Не е препоръчително да се правят сравнения с другите. По-удачно е всеки да си гледа в своите неща и да търси радост в тях. А не поводи за неудовлетворение. Четворка чаши често носи усещане за умора и недоволство. Но то идва от сравнението с околните. Не от липси.

Залисани в своите желания за повече и неудовлетворението, може лесно да отключим по-негативната страна на Кралица жезли. А тя е свързана с желанието на всяка цена да постига целите си. Положителното е, че всеки ще намери в себе си достатъчно ентусиазъм и енергия, за да запълни липсите си. Ще има действия, които ще целят конкретни резултати. По-трудното ще бъде да се намери здравословен баланс, да не излизат тези необходимости за успех над разумната граница. Особено в отношенията с другите.

В край на месеца по-лесно ще се завърнем към традиционните си занимания. И по-скоро ще се опитваме да сложим ред около себе си, да се справим с хаоса. Ключ към това е да действаме по познати за нас начини. Ще е хубаво време да общуваме с по-мъдри, знаещи хора. Учители в пряк и преносен смисъл.

Светът като последна карта в колодата ме наведе на мисъл, че нещо си отива. Може би личност. Може в световен план да има оттегляне на жена с позиции. Или на мъж, който е като учител, духовен водач. Може би да има интересни отношения между жена с по-огнен темперамент и някой духовен водач в международен план.

Във всеки случай ще ни се иска да затворим наистина една страница. И ако не сме го сторили в края на отминалата година, ще намерим време да достигнем и финализираме някои занимания през първи месец на новата година