Арсен Венгер вече 13 години начело на Арсенал

6
Добави коментар
rora
rora

Венгер беше представен като Менажер на Арсенал на  28-ми Септември 28, 1996, като напълно непознат за Английските фенове

Първите ходове на френския тактик  бяха да привлече любимците си Пети и Овермарс (По рано бе привлечен и Виера)
В В резултат  беше че Венгер изстреля Топчиите до техния втори дубъл в цялата им история само след първия си пълен сезон начело на отбора.
Като една от ключовите покупки на Венгер трябва да се отличи Тиери Анри закупен за £10 милиона през Август 1999
Уменията на Професора както го наричат да преследва трофеите в Англия и да издига никому неизвестни играчи доведе  до съперничество с еднакво известния Алекс Фергюсън ‘
Сред следващите му монументални постижения са следващия дубъл през 2002 и забележителната последна засега титла от сезона  2003/04 в който Арсенал останаха непобедени.
Обаче появата на Жозе Моуриньо начело на Челси през 2004 доведе до края на хегемонията на Арсенал и Манчестър Юнайтед начело на английския футбол и отправи ново предизвикателство към Венгер.
Виера който за последно спечели Купата на ФА през 2005 се присъединява към Венгер и Анри за преместването на отбора на Емирейтс стейдиъм.
Въпреки настаналите беплодни години на Арсенал след напускането на Хайбъри, в признателност за успехите на Венгер, клуба му постави паметен бюст през 2007.

И днес , когато Венгер е начело на перспективен и сплотен отбор, който
има всички шансове да  спечели титлата и ШЛ.