Защо месото е полезно

1
385
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

автор: Милена Иванова

Тенденцията да не се яде месо навлиза все по-бързо между хората. Веганите и вегетарианците смятат, че плодовете и зеленчуците им дават всичко необходимо, от което се нуждае тялото, но това не е така. Месото съдържа някои полезни вещества, които са нужни на тялото.

Пилешко месо Това е най-чистото месо, тъй като е с ниско съдържание на мазнини. Обикновено се препоръчва при диети, защото не съдържа въглехидрати и има малко калории. Пилешкото намалява стреса.

Черен дроб Черният дроб е богат на цинк, желязо и селен – все полезни вещества. Желязото има основно действие при формирането на хемоглобин, селена спомага за изграждането на мазнините и химикалите в тялото, а цинкът помага при образуването на тъканите и обмяната на веществата.

Агнешко месо Агнешкото съдържа най-високо съдържание на протеини. Протеините изграждат телесните тъкани, помагат за благосъстоянието на организма и произвеждат антитела, които се борят с инфекции.

Свинско месо Това месо е богато на витамин А и В. Спомага за подобряване на зрението, състоянието на нервната система, психичното здраве, зъбите и костите. Здравето на кожата също зависи от приема на свинско.