Какво ще ни предложи Samsung Galaxy A5 2017?

1
284
Добави коментар
slavchev
slavchev

Реклама:

Първите телефоните, които Samsung ще пусне след взривоопасния Galaxy Note 7 не са флагмани.

Един от тях е Samsung Galaxy A5 2017 и той ще ни даде представа по какъв път е тръгнал производителя, тази година. На вашето внимание представямe един солиден смартфон от среден клас.

Миналата година Galaxy A5 и Galaxy A3 бяха адекватни телефони, но не предложиха достатъчно, за да се намесят в борбата на бюджетните шампиони. Тази година обаче мисля, че ще е точно обратното. A5 ще разполага с много от това, което виждаме в Galaxy S7, любимият телефон на миналата година, че ще има дори и нещичко, което вероятно ще видим в S8.

Елегантният метален корпус на флагмана е налице и тук, леко закръглен по страните заради 2.5D стъклото, което се използва. Много красив за гледане, много удобен за държане в ръката. Това е нещото, което трябва да виждаме във всеки телефон.

Пренесена е и издръжливостта към вода и прах по стандарта IP68, което е страхотна новина. Можете да потопите телефона на до 1 метър дълбочина за до 30 минути и няма да имате никакви сериозни проблеми с устройството.

Под дисплея виждаме и сензор за сканиране на пръстите, който работи точно и бързо като сензорите на другите устройства. Малките детайли като водоустойчивостта, слота за карта памет, скенера за пръстови отпечатъци показват, че Samsung най-накрая мисли за средния клас телефони.

На гърба и лицето на Samsung Galaxy A5 2017 ще намерите 16-мегапикселова камера с апертура F/1.9. Камерите правят страхотни снимки дори и при по-ниска осветеност. Тази на гърба разполага с много добър автоматичен фокус. Предната може да се похвали с “плаващ“ затвор, който прави заснемането на селфита от различни ъгли като детска игра.

Телефонът разполага с USB-C зареждане, което е крачка напред пред microUSB. Батерията е 3000 мАч и е подходяща за телефона. В случай, че не ви стигне, има възможност за бързо зареждане.

Дисплеят е 5.2-инчов Super AMOLED с резолюция от 1920 на 1080 пиксела. Произвежда богати цветове, дълбоко черно и разполага с яркост, която трудно може да се от LCD екран. Ъглите на виждане са невероятни, разполага и с функцията “Always-on Display”, която показва известията дори при изключен екран.

По отношение на хардуера, телефонът разполага с 8-ядрен Exynos 7880 чипсет и 3GB RAM. Ядрата са Cortex-A53 и работят на честота от 1.9GHz. Не вярвам нещо да затрудни телефона. Вътрешната памет е 32GB, като разбира се разполагате и със слот за карта памет.

Разгледайте как можете да подобрите и предпазите своят смартфон на CaseBG.net

[Total: 0    Average: 0/5]