Пролетни празници на „Сребърно езерото” в Сърбия – VANADA

3
365
Добави коментар
vanada
vanada

 

Маршрут: София – Велико Градище – Голубац*

Хранене: HB 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  03.03.2017-05.03.2017, 15.04.2017-17.04.2017,

 

НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за 3 Март и Великден 2017 Пролетни празници на „Сребърно езерото” в Сърбия На брега на Дунава в SILVER LAKE RESORT

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки Включен пансион: 2 закуски, 1 обикновена вечеря, 1 празнична вечеря на богата блок-маса с включена неограничена консумация на местни напитки и жива музика Хотел по програмата: DANUBIA PARK 3*

Дата на отпътуване: 03.03 – 05.03.2017 15.04 – 17.04.2017

СРЕБЪРНО ЕЗЕРО Сребърно езеро представлява затворен ръкав на Дунав, разположен в долината на Панония. Няма пряка връзка с р. Дунав, ами се захранва от подземни извори. Интересен факт е, че водите на езерото са разположени на по-малка надморска височина от водите на р. Дунав. Дължината на Сребърното езеро е 14 км., ширината 300 м. а дълбочината средно 13 м. В следобедните часове, когато слънцето залязва, множество искрици изкачат от водата във сребърен цвят и от там идва името на езерото – Сребърно. Феномен, който предизвиква голямо възхищение у зрителите на явлението, което остава завинаги в спомените. Сърбите наричат още езерото „Сръбско море“.

1 ДЕН – /СОФИЯ – ВЕЛИКО ГРАДИЩЕ / (След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане). Отпътуване в 07:30ч. от гр.София от паркинга на стадион Васил Левски. Пътуване по маршрут София – Калотина – Пожаревац – Велико Градище. Пристигане в хотела в късния следобед. Настаняване. Вечеря в ресторант Sidro / на 200м. от хотела/. Нощувка.

2 ДЕН – /ВЕЛИКО ГРАДИЩЕ – ГОЛУБАЦ*/ Закуска. Свободно време или по желание круиз с корабче до крепостта Голубац (3:30 ч.) Разходка с корабче по Дунав до археологически комплекс – крепост Голубачки град. В бурни времена когато велики империи в продължение на векове, воювали за надмощие и територия, на това място, на стръмната скална стена се появява крепост. Легендата разказва, че е строена 80 години от роби, които на ръка пренасяли камъните от каменоломната. Не се знае нито кога, нито кой е построил крепостта, няма писмени документи които да говорят за това, но в стените и кулите съществуват знаци, които разказват за миналото, за борбата и страданието, за смъртта и за живота. Една такава история разказва за византийската кралица Елена, която била затворена в най-високата кула, и в самотата си единствено можела да храни гълъбите. Според тази легенда, крепостта получава името си – Голубац. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря в ресторант Sidro / на 200м. от хотела/. Нощувка.

3 ДЕН – /ВЕЛИКО ГРАДИЩЕ – СОФИЯ/ Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в късния следобед.

03.03.2017  255лв.  165 лв.  205 лв.  225 лв. 15.04.2017  275лв.  165 лв.  205 лв.  225 лв. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 2 закуски в ресторанта на хотела 1 обикновена вечеря /на сервиране/ в ресторант Sidro /на 200м. от хотела/ 1 празнична вечеря на богата блок-маса с включена неограничена консумация на напитки местно производство и жива музика в ресторант Sidro /на 200м. от хотела/ транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/ групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец водач по време на пътуването от фирмата организатор ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА: входни такси и билети за туристическите обекти по програмата: разходи от личен характер екскурзия с корабче по Дунав до крепостта Голубац – 22 евро (не включва входната такса за крепостта) доплащане към медицинската застраховка за туристи на възраст от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани. доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 50 лева; от Сливен – 40 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева; Пазарджик – 20 лева; ХОТЕЛ DANUBIA PARK 3* Хотелът е изграден само на 200 м. от брега на Сребърно езеро, което всъщност е ръкав на р. Дунав. Всички стаи на хотела са с климатици и телевизори. На разположение на гостите в хотела са фитнес център, тенис кортове, СПА център – сауна и различни видове масажи.

РЕСТОРАНТ SIDRO Ресторантът се намира на брега на Сребърното езеро и предлага панорамна гледка към него. Ястията в ресторанта се приготвят от висококачествени домашни продукти и винаги прясна риба от близкото езеро.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни. Срок за записване: до запълване на свободните места. Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване. За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти. Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване. Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. *Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. *Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна. Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.