Новолуние във Водолей – път към нови светове

4
399
Добави коментар
gabo
gabo

Новолуние във Водолей – път към нови светове

Nothing lasts forever. No one lives forever. Keep that in mind, and love.

Първото новолуние за 2017 година е с идея да пожелаем, потърсим и направим нещо ново и различно.

В последните дни на 2016 година имахме възможност да се обърнем назад и да направим равносметка – кое е значимо да продължим през новата година. Последвалото пълнолуние – първата лунация за 2017 година, носеше енергията на промяната и скъсване с ограниченията, които затрудняват развитието ни и поемане по нов път.

Всичко във Вселената сякаш е добре организирано и с възможност да следваме ред, който ни подкрепя.

Новолунието в 9 градус на Водолей носи посланието на новостите, нови хоризонти, поемане на посока, която е различна и нетрадиционна за нас.

Всяко новолуние е време за ново начало. Резултатите от това начало ще се усетят по-осезаемо в следващата лунация – последвалото пълнолуние.

Новолунието във Водолей е от значение, от по-голямо значение. Защото е предвестник на значимите събития, които ще изживяваме за по-дълъг период от време. То е началото на цикъл, който ще е свързван и с първото затъмнение за годината – на 11 февруари.

Привидно това новолуние не е обременено от тежки аспекти. Ще ни подтиква към търсене на нова истина, нов поглед за нас и света около нас. Водолей е знак, който се свързва с големите организации, хуманните идеи. Човеколюбив знак. Новолунието във Водолей ще събуди желанието ни да бъдем от полза на другите, на обществото. И по какъв нестандартен или нетипичен за нас начин да проявим човешкото в себе си. В картата, която е актуална за нашата страна, новолунието попада в 3 дом. Разговорите, комуникацията може да е засилена. И все около темите за личните постижения, които да са в полза на обществото.

Но това новолуние крие своите скрити аспекти, които ще бъдат от голямо значение по какъв начин ще се стремим към промените в нас и другите.

На първо време прави впечатление  квадрат между Сатурн и Венера. Сатурн е класически управител на Водолей и неговите аспекти и положение в картата ще са значими за развитието на лунацията.

Квадратът на двете планети ще изисква действие и промяна по отношение на ценностите – духовни и материални. И повече яснота, трезвеност по любовните теми. Новото начало и необходимостта от повече свобода и премахване на ограниченията, те ще дойдат след ревизия на ценностите.

Венера е в съвпад с Хирон. И това може да отвори стари болезнени теми в чувствените връзки.

Модерен управител на Водолей е Уран. И все още под влияние на тао-квадратурата, в която участва – Юпитер във Везни, Плутон в Козориг. Тенденцията във връзка с морално, законно в отношенията между другите и постигането на високи върхове – все така актуална.

Днес – 26 януари, Луната преминава през зодиакалния знак Козирог и ще направи съвпад с Плутон и Меркурий, като задвижи енергията на тао-квадратурата. Това ще е като последна подсказка за изминалото пълнолуние и силната енергия на Големия квадрат, който изискваше от нас действие. Както се казва, последните издихания на първата лунация за 2017 година ще напомнят, че е време за промени и новото начало няма как да се случи, ако не сме скъсали с миналото все още.

Меркурий в картата също е от голямо значение. Време му беше да излезе от сянката на своето ретроградие. И го прави по запомнящ се начин – в съвпад с Плутон. Това положение ще ни позволи по-задълбочен анализ на ситуацията. Да потърсим истината дълбоко и нека тя е отрезвяваща. Но може да има по-засилено желание думата ни да се чува и приема за важна. Контрол на ситуацията.

Марс също дава заявка за участие и фактор, който определя събитията. По време на новолунието е в анаретен градус в Риби. Предстои да направи ингрес в Овен, където е силен и ще може да изявява своята природа по начин, който му приляга. Така че предстои да има активност и силно задвижване в посока себереализация.

Но за мен най-интересната конфигурация в това новолуние е така наречената Стрела или Копие. Тя е съставена от две планети, които са в квадрат една спрямо друга – Сатурн и Венера, които образуват 45-градусов аспект – полуквадрат, към трета планета – в този случай към светилата.

Планетите в квадрат се предизвикват, но в тази напрегната обстановка има действие. Полуквадратът дава напрежение, което идва от външни фактори. Тази минорна конфигурация ще изисква от нас промените.  Но тези промени ще са следствие на неблагоприятна среда, външна намеса, която ще ни изкарва от зоната ни на комфорт. Така новолунието във Водолей няма как да не е причина за нов поглед върху живота ни. И търсене на нова посока, която е нептипична за нас. Ситуацията изисква от нас да излезем от унеса на удобствата си. Да направим анализ на романтичните си възгледи за света. И да предприемем някакво действие. Защото ситуацията, в която се намираме в момента, привидно удобна, но тя не носи развитие. Квадратурата на Сатурн и Венера ще е ключова за това новолуние, защото ще ни предизвика да направим ненадейни промени по отношение на ценности. В личен план това може да е нов подход към себеизразяване и емоции, с идея за повече разбиране към другите, повече свобода.

В обществен план – в конкретната обстановка, това новолуние може да даде заявка на някои лидери към разчупване на статуквото и разширяване на границите на комуникация. Но зад привидната идея за уважение към различното, ще стои твърдата позиция за контрол над ситуацията. Да е значимо това мнение и да покаже, че въпреки готовността за премахване на бариерите, темата за морално, законно са все още с нестабилно развитие. Но и позициите по тях са по-скоро непреклонни. Очакват ни интересни речи и изявления. Меркурий и Плутон в Козирог ще оказват посоката им. Всеки ще иска да е на върха и от него да ръководи другите, зад маската на хуманното, обединяващото, социалното. Меркурий е в съвпад с фиксираната звезда Вега. Което също подсказва, че претенциите по отношение на политическото влияние и изнесените изявления и речи, ще са с идея за повече влияние, но няма да липсва артистичност и влизане в образ, който е социално приемлив и достатъчно чаровен, за да носи симпатии.

Но нека няма успокоение, че всичко казано ще остане без последици. Меркурий и Плутон са в квадрат и половина – 135-градусов аспект, към Северен лунен възел. Така че ще се налага всеки да плати дълга и цената на своите думи. И то съвсем скоро.

Допускам за нашата страна да са актуални темите са чуждите и собствените финанси. И да има конфликтни ситуации, ненадейно осветяване на тайни от миналото.

Ще е интересно новолуние. Новата посока няма да дойде съвсем леко и плавно. А под натиск на събития, след излизане от зоната на комфорт. Но какво по-хубаво от това да погледнем на живота си от по-различен ъгъл? Пък било то и с малко принуда.