Гришо отстъпи на Надал в първия сет – 3:6 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
286
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Reuters

Григор Димитров стартира битката си с Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън. Българинът преследва първо класиране на финал на турнир от Големия Шлем, пише Блиц.

Преди срещата днес Надал води със 7:1 победи на Григор. Последният мач между двамата беше спечелен от българина, в края на сезон 2016. На турнира на твърди кортове в Пекин българинът срази Рафа с 6:2, 6:4.

ПЪРВИ СЕТ

Надал спечели откриващия гейм, в който Григор имаше шанс да стигне до пробив, след като водеше с 40-15. Стигна се до няколко дюса, но испанецът все пак съумя да вземе подаването си. Димитров веднага изравни. Българинът наниза първия си ас в мача за 40-0, а после с още един затвори на нула. Испанецът не остави шанс на Гришо в третия гейм, а след това постигна и първи пробив, за да поведе с 3:1, след което го затвърди за 4:1 в гейм, в който Рафа не даде нито точка на Димитров. Григор взе подаването си с 40-15, за да намали изоставането до 2:4. Надал обаче беше безпощаден в седмия гейм и след втори спечелен гейм на нула поведе с 5:2. След това Димитров беше убедителен, дръпна с 40-0, след което обаче сбърка воле на опразнения корт. Геймът приключи с ретур в аут на испанеца – 3:5. Надал даде само точка на Димитров в деветия гейм, след който спечели сета с 6:3.