Албания – Земя на орли

2
382
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 21.09.2017

Престой: Четиридневна

Цена: 249 лв.

1 ден.  21.09.2017   ВЕЛИКО ТЪРНОВО – СОФИЯ – ОХРИД 
Отпътуване от гр. Велико Търново в 2:00 ч., гр.София в 6:00 ч.,  за Република Македония. Пристигане в Охрид около обяд, по възможност настаняване в хотел. Отпътуване за Манастир „ Свети Наум“. Посещение на църквата “Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя-чудотворец свети Наум и параклиса „Света Петка” със светената вода. На връщане разглеждане на Билянините извори. Свободно време. Вечеря с жива музика (срещу допълнително заплащане около 25лв.). Нощувка. 

2 ден.  22.09.2017   ОХРИД – ДУРАС
Закуска. Туристическа програма в Охрид: Пешеходна разходка в града – паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. Отпътуване около обяд за Албания. Панорамна обиколка на Дурас. Туристическа програма в центъра на града – един от най-старите римски градове в средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разглеждане на крепостта с венецианската кула с амфитеатъра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

3 ден.  23.09.2017   ДУРАС – КРУЯ – ТИРАНА – ДУРАС
Закуска. Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. Туристическа програма с разглеждане на площада на Скендербег, Часовниковата кула и статуята на Скендербег – националния герой на Албания, дворецът на Културата, Националния исторически музей, паметника на Майка Албания. Посещение на Круя – родното място на Скендебег,  с крепостта , където е построен Историческият музей , в който са изложени предмети от албанско-османската война Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

4 ден. 24.09.2017   ДУРАС – ЕЛБАСАН – СОФИЯ
Закуска. Разходка в Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на съвременния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазаните си крепостни стени. Около 11ч. отпътуване от Елбасан. Пристигане в София късно вечерта.
 

Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ:

1 нощувка със закуска в хотел **/ ***  в Охрид;
2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери в хотел **/ ***  в Дурас;
транспорт с комфортен  автобус;
туристическа програма в Охрид;
туристическа програма в Елбасан, Тирана, Круя и Дурас;
екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
местен екскурзовод в Охрид и Албания;
мед. застраховка на ЗАД„Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

 

Цената не включва:

разходи от личен характер;
вечеря в ресторант с жива музика по желание (организират се на място) ~ 25лв.;
входни такси за посещаваните обекти:   

–   Манастира „Св. Наум” – 2 лв.
–   Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.
–   Охрид – Крепостната стена – 1 лв.

застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

настаняване на дете до 4 години – безплатно.
настаняване на дете от 4 до 12 години –минус 15 лв.

Доплащане:

настаняване в единична стая – плюс 45 лв.

Забележки:

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 

Полезна информация:
Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
За Република Македония и Албания няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари