10-те най-продавани албума през 2016 г.

11
348
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Канадският рапър Дрейк е изпълнителят, продал най-много албуми в света през 2016 г. според данните на Международната федерация на звукозаписната индустрия. Той е изпреварил британския певец Дейвид Бауи, който почина през януари м.г. Оглавявайки класацията, Дрейк поема щафетата от певицата Адел.

Той постигна голям успех с четвъртия си албум „Views“, пуснат първо в стрийминг платформата Apple Music, както и в iTunes. „Views“ е първият албум, който е слушан 1 милиард пъти в Apple Music, а вторият сингъл от албума – „One Dance“, е първият, който е пускан 1 милиард пъти в Spotify.

В края на изминалата година Дрейк успя да пребори рекорда, останал ненадминат в продължение на повече от 30 години, на легендата в поп музиката Майкъл Джексън, получавайки 13 номинации за Американските музикални награди. Сега рапърът е в очакване и на наградите Grammy, където е номиниран в 8 категории, включително „албум на годината” и „запис на годината” за парчето „Work”, което изпълнява заедно с Риана.

Освен това Дрейк може да се похвали и като най-добре облечения мъж за изминалата година. Рапърът оглави класацията на сп. GQ за най-добре облечените мъже през 2016 г., като успя да измести актьора Еди Редмейн, който заемаше първото място миналата година. Ето и пълния списък с 10-те музикални албума, отбелязали най-добри продажби през 2016 година.