Диатомична пръст срещу паразити в организма

1
485
Добави коментар
teokostov
teokostov

Единична доза диатомит съдържа милиони отрицателно заредени черупки на диатомеи, които привличат положително заредените бактерии, гъби, плесен, протозоа, вируси, ендотоксини, пестициди и остатъци от лекарства, бактерии Е-коли и тежки метали, свързвайки ги в цилиндричната структура на черупките си, след което напуска храносмилателния тракт с изпражненията.

Установено е също абсорбирането на метил живачните съединения (CH2Hg)+ (живакът се освобождава от амалгамовите пломби и ваксините, а пребивавайки в червото образува метил живачни съединения) и на белтъкоподобни токсини, образувани в резултат на стомашно-чревни отравяния.

Допълнително, цилиндричните черупки са много твърди и имат остри ръбчета – преминавайки през червото, деликатно остъргват неговите стени, изчиствайки замърсяванията от организма, без да увреждат лигавиците и стените на червата. Освен това, диатомеите не унищожават съществуващите в червата полезни бактерии, които носят отрицателен електрически заряд и “не представляват интерес”. След няколкомесечен прием на диатомит червата са чисти, в следствие на което се получават много здравословни ползи, свързани с по-ефективното усвояване на хранителните съставки. Детоксикацията засилва имунната система, което води до по-добра защита от нежеланите „гости“ и заболявания.

Мнозинство живи създания са във всекидневен контакт с яйца на паразити. Паразитите могат да бъдат унищожени чрез подаване на токсични субстанции или бихме могли да подпомогнем естествената защита на организма чрез подаване на ефикасния и безвреден диатомит. Паразитите ограбват силиция от човешкия организъм. Когато това се случи, се възпрепятства преминаването на сигнали през нервната система, които иначе биха задействали механизмите за борба с паразитите. Тук се проявява ролята на диатомита, като източник на биологично усвоим силиций.

Симптомите на заразяване с паразити са най-различни. Има няколко, които са типични и много хора страдат от тях:

– Чести инфекции, “настинки”. – Запек, разстройство. – Скърцане със зъби. – Анемия, главоболие. – Синки под очите, преждевременна поява на бръчки. – Алергии. – Уртикарии, кожни изменения върху лицето и гърба. – Косопад, раздвояване на ноктите, болки в ставите и гръбнака. – Раздразнителност, безпокойство, хиперактивност. – Тумори, синдром на хронична умора, преждевременно остаряване.

За много хора всичко това звучи познато. Проблемът е в това, че не знаят причината на тези симптоми. Кратко търсене на информация (самостоятелно, което не базира върху източниците на т. нар. “главно течение”) насочва към проблема, че болшинството от хората са заразени с паразити.

Рядко се случва някой да отиде на лекар с настинка, ставни болки или кожни изменения и лекарят да му препоръча извършване на тестове за паразити. Хората, които не търсят информация самостоятелно, обикновено не знаят, че имат паразити. Може смело да се приеме (както твърди и д-р Андерсен), че 85-90% от популацията е заразена с паразити.

Стандартните лабораторни тестове, които използва съвременната медицина, са в състояние да разпознаят едва около 20% от паразитите, които могат да ни обитават. Допълнително, лекарите търсят само 5% от тези паразити, правят го изключително рядко и обикновно в неподходящ момент. И така откриваемостта на паразити се формира на ниво 1%! По този удобен начин “нашата” медицина може да твърди, че проблема с паразитите е незначителен. Интересно, защо не искат да приложат съвременни диагностични методи? Да не би заради това, че пациентът, информиран за присъствието на паразити в неговото тяло, евентуално ще се освободи от тях и заедно с това от много симптоми свързани с тяхното съществуване в организма? Лекарите наричат тези симптоми: “болести”.

Заразяването с паразити е много лесно. Това не е въпрос само на мръсни ръце или биологично заразена храна. Яйцата на паразити могат да ни достигнат от разстояние няколко метра чрез кихане на друг човек или животно. Яйцата на детския глист могат спокойно да преживеят много седмици върху килима. Високо съдържание на яйца на паразити има например в месото, бекона, рибите. Топлинната обработка само частично унищожава яйцата. Можеш да се заразиш с паразити от зеленчукова салата. При малко лош късмет, изяждането на риба може да завърши с нежелан гост с дължина 10 метра, който да пребивава в червата на стопанина в продължение на 20 години. Ухапването на комар (да, комар или друго насекомо – не е необходимо това да бъде кърлеж), може да означава, за заразена с паразити жертва (т.е. някой с отслабнала имунната система), допълнително заразяване с борелиоза (има данни посочващи, че 10% от комарите в Европа са носители на тази бактерия – а и други насекоми също са нейни носители).

При тези обстоятелства единственото разумно решение, позволяващо ни да премахнем паразитите, обитаващи нашето тяло и да се предпазим от нови обитатели, е да използваме средства, които постоянно да подпомагат нашия организъм в борбата с тях. Не можем да разчитаме на фармакологичните средства, които са токсични и отровни за паразитите, но също и за техните носители и не можем да ги приемаме постоянно. С редовното приемане на висококачествен диатомит, може подпомогнем постигнето на свободен от паразити и други патогени организъм.

ВНИМАНИЕ!

НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ кристалични разновидности на диатомит и такива, които не притежават хранително качество. Те могат да увредят Вашия организъм или този на Вашите животни.