Мъжки часовници с диаманти

10
1833
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Да говорим за по-малко разпространените мъжки часовници с истински диаманти. Не бързайте да кликвате затварянето на темата все още. Все пак тя е доста интересна, въпреки че повечето мъже не обичат да носят часовници с камъни, било то и скъпоценни като диамантите например. Въпреки това, много мъже, почитатели на часовниците и бижутата, имат голям респект към вложената работа в диамантите – рязане, полиране, поставяне и т.н. Ако прочетете за фабриката Bunter, до Женева, която е специализирана в изрязването и поставянето на диаманти за часовници на луксозните марки Cartier, Patek Philippe, Hublot и други, интересът ви към диамантите и процесите, свързани с тях, определено ще се увеличи. Robert-Jan Broer е първият журналист, който посещава компанията и проследява целия процес от А до Я. Bunter е една от най-добре пазените тайни от обществеността в производството на дамски и мъжки ръчни часовници, притежаващи диаманти или друг вид скъпоценности. Но най-добрите марки определено знаят как да си взаимодействат с този водещ специалист по фина бижутерия.

Часовник за мъже с истински диаманти

Нашето пътуване отвежда във Versoix, хубаво селце до Женева. Може би никой не подозира, че компания като Bunter, работеща с часовници от най-престижните и скъпи марки в света, пребивава в тази красива фермерска къща. Само портала и останалите мерки за сигурността при влизането в имота дава да се разбере, че нещо специално става тук. Bunter се състои от екип добре обучени и квалифицирани специалисти. Всеки от тях е преминал обучение от 2-3 години преди да може да работи по проекти на клиенти. Всеки от служителите започва като стажант и първоначално работи върху синтетични камъни, за да овладее уменията. Общо 33 души работят в Bunter. В зависимост от проектите, компанията разчита на допълнителни 15-20 души за извършване на специални дейности, свързани с диамантите. Само най-доброто е достатъчно добро за Bunter. Компанията не е специализирана само в рязане, полиране и поставяне на диаманти, но също така в производството на специални корпуси за часовници. Тези корпуси се различават от стандартните, тъй като те трябва да съдържат специални обкови за диамантите, вградени в тях.

Въпросът дали мъжете възприемат носенето на мъжки часовник с диаманти е най-важен, но не е за пренебрегване и какво мислят дамите и дали те харесват мъже, носещи диаманти – сфера, запазена предимно за жени. Все пак ако някой мъж иска да изпита лукса от носенето на диаманти защо това да не бъде съчетано и с любим аксесоар като часовника. Ето някой модели, който предлагат това съчетание. Rolex Day-Date Ref. 118238; Audemars Piguet Royal Oak 5402B ‘Jumbo’; Patek Philippe Nautilus 5713; Panerai Luminor; Rolex Submariner ‘Serti’. За по-семпла визия при повечето диамантите са разположени като маркери за часовете в циферблата, така че не се набива много на очи, че това е мъжки часовник с диаманти. А съчетанието с благородните метали на изработка – злато и платина, е съвършения лукс за всеки ценител.

www.chasovnici-bg.com