Няколко идеи за икономично обновяване на кухня

17
272
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Ето 5 идеи за икономично обновяване на кухнята!

Кухнята е сред най-използваните стаи в един дом, затова е важно да изглежда уютно и красиво. Проблемът е, че ремонтите в нея излизат по-скъпо, затова не може често да я променяте.

Нов цвят на стените

Понякога е достатъчно да смените цвета на стените с коренно различен нюанс и стаята придобива съвсем друг вид. Например, ако преди това кухнята е била в тъмен цвят или пък неутрално бяло, заложете на пастелен нюанс или на неутрални тонове и една стена в ярък цвят за акцент. Хубавото е, че латексовите бои не са толкова скъпи и така без проблем ще можете да обновите кухнята срещу скромна сума и малко труд от ваша страна.

Обновяване на шкафчетата

Понякога проблемът е в по-старото обзавеждане, но подмяната на кухненските шкафчета излиза скъпо и не всеки може да си го позволи. Затова на помощ идват алтернативните варианти. Ако сте от по-търпеливите може да се опитате да покриете вратичките и плотовете на шкафчетата с фолио, което имитира дърво – за целта обаче по тях не трябва да има пукнатини или грапавини. Другата възможност е да използвате техниката декупаж и да поставите някакви орнаменти върху вратичките. Третият вариант е да минете шкафчетата с лак за дърво, за да им придадете блясък.

Промяна в осветлението

Тъмната и не добре осветена стая не излъчва гостоприемност и уют, затова вижте дали не можете да направите кухнята по-светло и приветливо място. За целта, дръпнете пердетата или вдигнете щорите през деня, така че да влиза повече естествена светлина. Що се отнася до лампата, има симпатични и ефектни пендели и плафони за цени между 10 и 30 лева. Можете да се опитате и сами да си направите красива лампа от подръчни материали.

Промяна на домашния текстил

Това е друг икономичен вариант за обновяване на кухнята, който залага предимно на техниките в декора. Какво може да добавите – нова покривка за кухненската маса, кухненски кърпи с кулинарни мотиви, нови ръкохватки, пердета, а защо не и малко килимче за повече уют. Столовете пък може да покриете с меки възглавнички или калъфи. Ако въпросните предложения ви се виждат скъпи по магазините, тогава разходете се до магазин за втора употреба – там често има добре запазени стоки от интериорния текстил. Другият вариант е да си купите плат на метър и да си ушиете.

Пренареждане в кухнята

Ако всички други варианти не са опция за вас, тогава помислете за най-икономичния от тях, а именно – въвеждането на нова организация в кухнята. Разместете малките електроуреди, вижте дали не може да смените мястото и на някои от мебелите. Пренаредете кухненските шкафчета и се оттървете от всичко ненужно, което не сте ползвали отдавна. Това също ще вдъхне нов живот на старата кухня.

Дано идеите са ви полезни. Целият екип на Магазин за бои и строителни материали Колор 77 работи за това, Клиентите да бъдат доволни!