Кои са видовете метални покриви? /част 1/

2
645
Добави коментар
seomystic
seomystic

Кои са видовете метални покриви? /част 1/

 

Вече ви запознахме с някои важни факти за металните покриви, като ви показахме най-големите им плюсове и минуси и защо толкова много хора по света избират именно този тип покриви за жилищата си.

Заради издръжливостта си и минималната поддръжка, металните покриви започват да се предпочитат за къщите, почти колкото и металните стълби. Но всъщност покривите от този рециклируем материал притежават наистина множество качества, които друг тип покрив не може да ви осигури, включително и дълготрайна качествена защита на самия дом.

Както вече знаете, металните покриви съвсем не изглеждат скучни и груби, напротив – може да избирате между разнообразни цветове, материали и дори текстури, за да изградите стила, който желаете. Имайте предвид, че металните покриви, в случай, че са направени професионално, ще бъдат в идеално състояние близо 50 години, което означава, че външният им вид трябва да е точно толкова стилен, колкото желаете. Така освен чудесна визия на къщата си, ще имате и надеждна защита срещу редица външни влияния, пожари, природни бедствия и дори земетресения. Всичко това без нужда от ремонтиране и скъпа поддръжка.

Преди това обаче ще трябва да направите трудния избор на подходящ за вашия дом материал. Имате няколко опции и ние ще ви запознаем с най-популярните типове метални покриви, както и важни техни характеристики.

 

 

Стоманата е често срещан материал за изработка на метални покриви. Използва се за различни видове сгради и е изключително издръжлива и здрава. Поцинкованата стомана се характеризира и с гъвкавост. Стоманените покриви са и доста леки, но определено са по-тежки от алуминиевите такива. Разбира се, няма място за притеснение от корозия, тъй като стоманата се предпазва със специални покрития. Стоманата може да се покрие и с желания от вас цвят, като имате широк избор по отношение на цветовата гама.

 

Вижте останалите типове метални покриви в следващия ни материал.