Арда привлече Константин Митев – SportVox

13
Добави коментар
sheri
sheri

Новият разпределител на мъжкия тим на Арда (Кърджали) се нарича Константин Митев, съобщава сайтът BulgarianVolley.com. Националният и балкански шампион по плажен волейбол от днес е на разположение на старши треньора на кърджалийци Иван Халачев.

Това лято Арда привлече плеймейкъра на изпадналия от Суперлигата Черно море БАСК (Варна) Ивайло Илиев. По време на контролен мач на кърджалийци в Разлог срещу местния Пирин Балканстрой той получи тежка контузия и вероятно ще бъде извън игра доста дълго време. Това наложи Халачев спешно да потърси друг опитен разпределител и го видя веднага в ъгъла от другата страна на мрежата. Константин Митев, който миналата година игра в турския Беледийе Плевнеспор (Токат), беше пред трансфер в ирански клуб, който обаче пропадна, и той се завърна в редиците на предишния си клуб от Разлог. Митев се появи в игра за Пирин и по време на турнира за Купа Балканстрой. Той обаче предпочете офертата да бъде титулярен разпределител в Арда, отколкото да се конкурира за място в основния състав на Пирин с венецуелеца Франсиско Сотелдо и младежкия национал Добромир Димитров.

Междувременно Арда загуби и двете си контроли в Разлог. В първата пиринци бяха убедителни за 5:0 (25:18, 25:20, 25:22, 25:16, 25:23). Втората тръгна далеч по-оспорвано. Кърджалийци спечелиха първия гейм, но във втория при 14:14 споменатият вече Ивайло Илиев се контузи и напусна терена, което помогна на домакините да обърнат мача. Все пак в четвъртия гейм, възпитаниците на Халачев стигнаха до три геймбола, но не успяха да изравнят резултата за 2:2. Последва още един гейм за Пирин за крайното 4:1 (20:25, 25:18, 25:16, 30:28, 25:20).

Този уикенд Арда ще посрещне за две приятелски срещи гръцкия Етникос (Александруполис).