Странни изобретения – част 2

130
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

– October 9, 2009Публикувано в: Забавно, Техника

3 Flares

3 Flares

×

Ето и втората от както се очертава трите части на тази статия. Същата доза интересни и в някои случаи безмислени изобретения, но най – важното е че са доста интересни.

През 1917г. човек на име Елис патентова тази персонална летателна машина. Честно казано изглежда доста добре и ако никога не е полетяла това е твърде жалко. Всъщност историята мълчи как е преминал първият полет с тази летателна машина, но аз лично имам едно предположение на ум.

Това пък избобретение е създадено от човек наречен Франсис. Нарича се Устройство за свободно – летене. Мисля, че картинката изяснява нещата достатъчно и не е нужно да се обяснява защо едно такова устройство, колкото и забавно да изглежда всъщност не е.

Продължаваме с летателните машини. Това тук е устройство за летене създадено през 1958г. от човек на име Люис. Всъщност на мен лично доста ми прилича на Хомокоптера от предишната статия, но предполагам, че може и да бъркам нещо. Всъщност идеята перките да са отдолу на устройство с вид на хеликоптер, колкото и хубава е толкова и лоша защото когато кацате задължително трябва да внимавате да не се окаже, че отдолу има човек примерно.

Персонална шейна е името на това нещо по – горе. Създадено е от Рейнхард през 1987г. Мисля че отново не е нужно да коментирам понеже скицата говори повече от достатъчно за себе си.

Държачът за въдици е нещо, което е извън всякакви представи на хората за удобност. Поне на моите представи. Доста интересно се е получило в крайна сметка сигурно така са смятали и през 1961г. когато са го патентовали.

Слънчевия визьор е нещо, което е колкото хубаво, толкова и странно най – малкото заради начина по който изглежда. Патентовано е от Андрю и Хари Бивърейдж през 1992г. Интересно дали има нещо общо с очилата за наблюдаване на слънчевите затъмнения.

Странни мъжки изобретения – част 1

Ако желаете да сте винаги в крак с най – интересните неща можете да се присъедините към групата ни във Facebook.

можете също така да ме последвате и в Тwitter.

Neshtoto.com