Ревю: Seiko 5 Military SNK807K2

10
Добави коментар
littleclown
littleclown

Този модел го има в няколко разцветки – син, бял, зелен и черен. Има и някакви лимитирани серии, но не съм ги виждал. Каишката му е от найлонова плетка с малко кожа около дупките – изключително лека и удобна: http://i901.photobucket.com/albums/ac21″ onclick=“window.open(this.href);return false; … 070540.jpg

Може да се смени с всякаква, а има и версии с метална. Часовникът е сравнително лек и не много голям. На задната страна има прозрачен люк през който можете да видите механизма на Seiko 5:

http://i901.photobucket.com/albums/ac21″ onclick=“window.open(this.href);return false; … 070532.jpg

. Циферблата е изключително идеен – най-после голямата стрелка показва само минутите, а малката само часовете – СНИМКА . По циферблата има фосфорни точки които помагат да се вижда часа и на тъмно. Денят от седмицата е на английски + друг език (има варианти). На който език го оставите на този си работи и занапред. Стрелката за секундите не се движи веднъж в секунда, а много по-често – има общо 240 движения в минута. Както и другите подобни часовници, когато настройвате часът внимавате дали е предиобед или следобед за да ви е вярна и датата. Това лесно се разбира, като настройвате времето и минете през 12 часът, ако помръдне и датата, това за часовника значи, че е 12 вечерта. Затова ако искате да го сверите за 15 часа, трябва да минете през 12 часът без да мръдне датата (12 на обед за часовника) и след това да минете до 3 часа. Ако датата помръдне, трябва да направите пълна обикнолка с малката стрелка. Коронката има 3 положения. На 1во положение коронката не прави нищо при въртене. На 2ро положение коронката сверява датата и деня, като въртите напред настройвате датата, а назад – деня. На 3-то положение се сверява и самия час.

Галерия: http://s901.photobucket.com/albums/ac218/indjev/“ onclick=“window.open(this.href);return false;