Уикенд в Кавала, Керамоти и о. Тасос на плаж

1
305
Добави коментар
ili_25
ili_25

Транспорт с лицензиран автобус;
Екскурзоводско обслужване;
1 нощувка със закуска в хотел в Керамоти или Хрисуполи;
Медицинска Застраховка за лица до 65 години с покритие 2000 евро
Пешеходна разходка в град Кавала.

Разходи от личен характер
Фериботна такса кораб до о-в Тасос – 7 ЕВРО В ДВЕТЕ ПОСОКИ
Mедицинска застраховка – 2 лв. над 65 г. доплаща се задължително.

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ: 40 човека
ПРИ 30 ЧОВЕКА 10 лв. ДОПЛАЩАНЕ.
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
5 дни преди датата  на отпътуване.
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ и Паспорт, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 15 дни преди датата  на  отпътуване.
Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗК “ Групама Застраховане ЕАД полица номер 7500160000227, от 09.07.2016г. до 08.07.2017г.
 Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

 

Задължителната застраховка ”Медицински разходи при болест и злополука”, при пътуване в страната / чужбина, се сключва със застрахователна компания  УНИКА ЖИВОТ. 
Застраховка „Отказ от пътуване“- зависи от възрастта на клиента.

Полезна Информация:
Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини.
Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби – с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух.
Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка – Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище.
Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът – мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта. 
Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия при устието на река Места. Главен и най-голям град е Тасос, често наричан и Лименас. Второто по големина селище е Лименария.
Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсарион с 1203 м височина. Високите част на острова са покрити с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км.
Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука на цар Агинор, младия Тасос, който наред със синовете на Агинор бил изпратен да намери Европа, но след дългото търсене попаднал на изумрудения остров, с богата растителност, прекрасен климат и златни мини. Друго предание посочва Тасос като острова, на който живеели сирените, опитали се да отклонят Одисей от пътя му.
От всички гръцки острови, може би Тасос е наистина автентичен. Докато някои съседи са добавили международни елементи, като караоке барове и китайски ресторанти, Тасос остава образец за традициите. Тасос е познат като „изумрудения остров“ заради зелените хълмове, плодордните лозя, маслиновите насаждения. Колекцията от плажове включва всичко от самотни заливчета до широки ивици пясък. Трипити и Потос са сред най-запазените кътчета на острова, докато Скала Рахони избързва с темпото и вече предлага водни спортове.