Топ 10 на най-романтичните филми за всички времена

1
421
Добави коментар
bohemi.bg
bohemi.bg

Има романтични филми и романтични филми, които обичаме да гледаме отново и отново (дори и мъжете). Пригответе купа, пълна с пуканки и няколко пакетчета носни кърпички, защото това са най-добрите романтични филми, правени някога.

Тетрадката (2004 г.)

Тетрадката

Режисьор: Ник Касаветис

Един от най-широко признатите и ценени романтични драми на всички времена. Любовната история във филма се предава успешно чрез ролите на Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг. Историята за романтичната любов между богатата тинейджъррка Ели и местен работник Ной и до ден днешен просълзява очите ни. Летният флирт между героите е прекъснат от родителите на момичето, но години по-късно, въпреки че Ели е сгодена за млад и чаровен адвокат, тя не може да устои при срещата си с Ной. Ели се противопоставя на всичко и всички, за да изживее пълноценно любовта на живота си.

Хубава жена (1990 г.)

Хубава жена

Режисьор: Гари Маршал

Двадесет и седем години след пускането на филма на голям екран, той продължава да бъде един от най-успешните романтични филми във финансов аспект. Модерната история за богатия принц изигран от Ричард Гиър и Джулия Робъртс. Въпреки че нещата между тях не винаги се развиват добре, двамата се влюбват искрено един друг и променят съдбите си.

Отнесени от вихъра (1939 г.)

Отнесени от вихъра

Режисьор: Виктор Флеминг, Джордж Кюкор, Сам Ууд

Този исторически роман, разказва за живота на прекрасната Скарлет о‘Хара по време на Гражданската война. Скарлет се бори между копнежа към Ашли и съпруга си Рет, който знае че тя обича друг мъж.

Имате поща (1998 г.)

Имате поща

Режисьор: Нора Ефрон

Вероятно първата любовна история, фокусирана върху интернет романс, разказващ за историите на Катлийн Кели (Мег Райън) и Джо Фокс (Том Ханкс), които кореспондират анонимно в интернет без да имат представа, че в реалния живот те са конкуренти.

Наистина любов (2003 г.)

Наистина любов

Режисьор: Ричард Къртис

Във филма са преплетени не една, не две, а десет любовни истории развиващи се в Лондон дни преди Коледа. Романтична комедия в любимо време от годината. Определено е филм, който си заслужава да се гледа отново и отново.

Когато Хари срещна Сали (1989 г.)

Когато Хари срещна Сали

Режисьор: Роб Райнър

Романтичната история на Сали (Мег Райън) и Хари (Били Кристъл), които се страхуват, че секса би могъл да развали приятелството им.

Титаник (1997 г.)

Титаник

Режисьор: Джеймс Камерън

История, разказана от 101-годишната Роуз. Това е любовта, пламнала между 17 годишната Роуз и художника Джак на борда на Титаник. Когато корабът се сблъсква с айсберг, те трябва да се борят, за да останат заедно. Но, уви, всички знаем, как приключва този романс.

P.S. Обичам те! (2007 г.)

P.S. Обичам те!

Режисьор: Ричард Лагравенезе

Преди животът му да приключи поради заболяване, Джери (Джерард Бътлър) пише до съпругата си Холи (Хилари Суонг) поредица от писма, с чиято помощ да преодолее загубата му и да се научи да обича отново.

Незабравимата (2002 г.)

Незабравимата

Режисьор: Адам Шанкман

Базиран на романа на Никълъс Спаркс, филма пресъздава историята на Ландън (Шейн Уест), който се разболява от левкемия и отказва лечението си. Джейми (Деми Мур) успява да помогне на Ландън да изживее последните си дни пълноценно и щастливо.

Мръсни танци (1987 г.)

Мръсни танци

Режисьор: Емил Ардолино

Един музикален романс между двама души, за който не смятаме, че се нуждае от каквото и да било представяне.

А кой е вашият любим романтичен филм?