Какво знае света за България и с какво трябва да се гордеем че сме българи?

2
581
Добави коментар

Едно от най-значимите впечатления, които нашата страна оставя в душата на всеки  посетител е нейната прелестна и живописна природа, която омайва във всеки един сезон на годината. Повечето гости, които пристигат в нашата страна са впечатлени от ароматната българска роза и извлеченото от нея розово масло. Другият продукт, който се е превърнал в символ на България е вълшебната рецепта, по която се произвежда българското кисело мляко. С времето нашето приказно кътче от Европа се е превърнало в страна на виното. България заема една от челните позиции за най-гостоприемна страна в Европа,, която е Родина на световно известните оперни таланти Борис Христов, Николай Гяуров, Райна Кабаиванска и Гена Димитрова. Една от многото поводи за гордост е народната песен “Излел ле Дельо хайдутин”, като гласа на Валя Балканка лети високо в Космоса. В България, също така са родени едни от най-добрите спортисти, които са оставили своите имена в световната история на спорта. Няма българин, който да не се гордее с успехите на Дончо Колев Денев /Дан Колов/, Нешка Робева, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Веселин Топалов и много други талантливи българи, които и до днес радват със своите успехи българската душа. Освен спорта, всеки ден успехите на българските студенти, популяризират името на нашата Родина на международната сцена, като заемат призови места и медали на международни състезания, олимпиади, престижни конкурси. В България е намерено най-старото златно съкровище в света. В нашата малка страна са запазени уникални произведения на изкуството, които са ни завещани от едни от най-древните народи живели по нашите земи. И до днес са запазени гробници и храмове с изящно изрисувана вътрешност, които са дело на българската школа. Много от манастирите сами по себе си притежават уникален дизайн, пред който няма човек, който да не се е възхитил.

Създател по природа, българският майстор е създал изящни дърворезби с весели и цветни мотиви, които изобразяват богата мелодия, изпълнена с танци. Ние притежаваме дълбоко скрити обичаи и фестивали, някой които са заложени в народопсихологията на народа ни, които са нашето нематериално  културно наследство.

Такава е България – пъстро кътче от рая, в което се преплита миналото, настоящето и надеждата за по-слънчево бъдеще. В тези тежки времена, през които преминава нашата Родина целта е запазване на българската идентичност за бъдещите поколения.  

Очаквайте продължение…..