Техника „Омбре“ и какво трябва да знаем за нея

1
401
Добави коментар
seomystic
seomystic

В света на модните тенденции, термина „Омбре“ означава засенчване или сянка. Френската дума се превръща в една от най-често изговаряните, когато говорим за модерния и съвременен стил на всяка дама.

 

Техниката е лесна, но в същото време може да промени визията на всеки, който желае промяна. Преливането се получава като коренът се боядисва в тъмен цвят, по средата се добавя по-светъл, а към краищата – за изсветляването се използва подходяща боя за коса, която да прелива останалите тонове естествено.

 

Тънкости

 

Прическата може да бъде направена по различни начини. Най-специфичното е, че трябва да се съобрази цвета, така че да бъде равен още от корена, за да може естественото преливане да се движи с израстването на косата. Много е важно нанасянето на боята за коса да става внимателно. Тънката четка е задължителен аксесоар, за да се избегнат резките граници между нюансите. Основната идея е да има постоянно преливане.

 

Най-добрата комбинация

 

 

Омбре-то може да се изпълни от светли корени към тъмни краища, както и обратното. Смело решение е да заложите на първата визия. Тя идва доста екстравагантна и повечето дами предпочитат втория вариант. Имитацията на израстването на косата лежи в основата на техниката. Разбира се, можете да използвате и по-ярки цветове и да избягате от стандартните тонове.

 

Тип коса 

 

 

Практиката сочи, че дамите с по-дълги коси избират този тип боядисване. При по-къса прическа, техниката губи от цялостната си визия и изглежда не естествено.

 

Поддръжка

Сравнително лесно е да поддържате вида на прическата за дълго време. Единственото, което трябва да обновявате, това е коренът на косата. Ако имате и естествен нюанс, а само в краищата е изсветлена, тогава може да посещавате фризьора си и на 4-5 седмици. Процедурата продължава колкото едно нормално боядисване, единствената разлика, е че нанасянето й става по-прецизно и отнема малко над 20 минути.

 

Препоръчваме ви, ако решите да прилагате тази техника, да потърсите професионалист, който има опит в смесването на нюансите, за да получите желаната от вас неотразима визия.