Предимствата на аутсорсинга за една малка фирма

5
373
Добави коментар
7lifedesign
7lifedesign

Най-накрая! Стартирали сте вашия първи бизнес. Чувството  е неописуемо, нали? Да, ама като че ли нещо вечер все ви тревожи и не ви дава да заспите. Май все мислите за тези разходи, а? А те все се трупат и трупат…

Големият проблем е, че бизнесът постоянно иска внимание и има нужда от инвестиции, за да се развива. Само че вие тъкмо стартирахте, как да стане това като приходите едва капят?

За щастие има един начин, който може да ви бъде много полезен в случая и това е аутсорсинга. Да, думата не е българска. Тя идва от английски език и означава наемане на външен изпълнител да свърши определена работа. Всъщност не само новостартиращите и малки фирми използват аутсорсинг, но и големите компании също.

Предимства на аутсорсинга за малкия бизнес: Няма дългосрочна обвързаност

Сключването на дългосрочен договор с даден контрагент си е малко притеснително, особено когато не знаете какъв ще бъде вашия доход през следващия месец. При аутсорсинга нещата имат по-скоро временен и краткосрочен характер. Наемате човек да свърши точно определена работа за определен срок. Ако бюджетът в последствие не ви позволява, може временно да преустановите работата с него. На по-късен етап ако ви е нужен или може да си го позволите, може отново да го наемете.

Наемането на фрийлансър ви излиза много по-евтино отколкото наемането на човек на постоянен трудов договор. Не плащате за социални и здравни осигуровки, болнични, отпуски, компенсации, и всякакъв от този род разходи.

Обикновено не е толкова безпроблемно и лесно да съкратите лице от персонала или пък да спрете да работите с даден контрагент. Все пак имате сключени договори с тях. При аутсорсинга липсват тези проблеми. Ако не сте доволен от работата на някой изпълнител или бюджета ви се промени, нямате никакви задължения да го наемете отново, така че ако решите по една или друга причина да работите с някой друг или пък да не намете въобще никой, процесът е много по-лесен.

Подобрявате производителността

Управлението на един бизнес изисква куп задачи. Няма как, а и не е нужно, да разбирате от всичко. Не се опитвайте да правите всичко сам. Това не е ефективно. Аутсорсинга ви дава възможност да наемете фрийланс експерти, специализирани в определени сфери, от които вие имате нужда, така че вие да може да се фокусирате върху другите по-важни аспекти от вашия бизнес като например създаването на нови продукти, подобряване на вашите услуги, контакти с потенциални клиенти и бизнес партньори и т.н.

В крайна сметка всичко се свежда до оставането на повече разполагаеми средства във вас, които вие може да инвестирате и използвате в разрастването на вашия бизнес.

Какви дейности може да аутсорствате?

Всъщност може да се аустроства почти всичко, което се сетите, тъй като днешните технологии позволяват на фрийлансърите да работят от почти всяка точка на света. Но целта на Dohod4e.bg е този процес да се улесни дори още повече като се аутсорсват задачи, които могат да се изпълнят изцяло във виртуалното пространство за възможно най-кратък период от време.

Ето някои дейности, които може да обмислите да започнете да аутсорсвате:

Графичен дизайн – лога, визитни картички, банери, плакати, флаери, брошури и др. Уеб дизайн и програмиране Преводачески услуги Писане на различни текстове и статии SEO услуги Маркетинг в социалните мрежи Различни бизнес услуги като например наемането на виртуален асистент Търсене на клиенти за други фирми

В заключение можем да кажем, че аутсорсинга определено има почва у нас и тепърва бизнеса започва да опознава неговите предимства.