Развийте успешен бизнес с помощта на фрийлансъри

4
406
Добави коментар
7lifedesign
7lifedesign

Да си предприемач е много по-различно от това да работиш на трудов договор за някоя фирма и да получаваш всеки месец редовна заплата. Тук нещата седят много неопределени и несигурни.  Рискът е неизменен спътник на всеки бизнесмен. Особено когато тепърва стартирате вашия пръв бизнес, тогава наистина опознавате и разбирате суровия свят на предприемачеството.

Доходче.бг е създаден с тази цел да подпомага всеки един амбициран и предприемчив човек решил да навлезе в дълбоките води на бизнеса. Ето няколко възможности как може да използвате помощта на фрийланс специалисти в стартирането и развитието на вашия бизнес:

1. Изграждане на уеб сайт

Уеб сайтът е нещо задължително в днешно време за всеки един бизнес, като той е особено важен, ако тепърва стартирате. Уеб сайтът е вашата онлайн визитна картичка и е много важно той да бъде професионално изграден в съответствие с всички съвременни стандарти в уеб дизайна и програмирането. Така че наемете уеб дизайнер, който си разбира от работата.

2. Дизайн на атрактивно лого

Все още много бизнеси залагат на изработката на качествен и добре изглеждащ уеб сайт, но не обръщат никакво внимание на създаване на фирмено лого. Веднага след като сте избрали име на вашата фирма или уеб сайт, трябва да помислите за изработка на лого. Логото отразява вашия бранд и идентичност и е изключително важно да е направено от добър графичен дизайнер, който знае как да пресъздаде посланието на вашия бизнес във визуален аспект.

3. Маркетинг в социалните мрежи

Добре, създали сте фейсбук страница за вашия бизнес, но тя е харесана само от няколко човека и липсва енгейджмънт в нея. Точно тук идва мястото на сошъл медиа експерта. Той ще ви помогне най-правилно да таргетирате вашата целева група, ще изготви план и ще ви даде съвети как да създадете по-добро взаимодействие с вашите клиенти.

4. Копирайтър

Имате уеб сайт, но липсва съдържание в него. Днес не е достатъчно просто да имате няколко страници от сорта на: За нас, Услуги и Контакти. Нужно ви е богато и интересно за потребителя съдържание, ако искате да имате трафик и поръчки през сайта. Затова е важно да заложите на добър копирайтър, който да пише статии с уникално съдържание.

5. Виртуален асистент

В бизнеса отговорностите и задачите не са никак малко. Много е важно обаче да се фокусирате върху развитието на фирмата и всякакви други по-технически задачи да ги възлагате на други хора. Тук ще ви помогне наемането на виртуален асистент. Чудите се какви задачи може да му дадете? Ами ето ви няколко идеи: въвеждане на данни в екселски и уърд документи, писане на текстове, извършване на търсения и проучвания, правене на презентации, комуникация с клиенти чрез имейл или телефон, управление на страници и профили в социалните мрежи…, възможностите са много.

6. Счетоводител

Няма как да управлявате бизнес без счетоводител. Може би искате да си регистрирате фирма, но не знаете как? Или имате счетоводни или данъчни казуси? Допитайте се до счетоводител, той ще ви даде ценни съвети какво точно трябва да се направи, за да бъдат избегнати бъдещи проблеми.

С какво друго на вас ви помагат фрийлансърите в развитието на вашия бизнес? Споделете в секцията за коментари по-долу.