ПЕКАРНАТА НА ЕДНОРОГА | ЦВЕТЕН ЧИЙЗКЕЙК

1
421
Добави коментар

Здравейте еднорози! Днес съм при вас с рецепта за класически, цветен чийзкейк, но тъй като не обичам особено класическите неща… решех да го направя шарен, малко по-еднорог, малко по- гей, тъй като миналата седмица премина бурно и смени всички цветове на гей знамето заради тазгодишния гей парад… аз реших да заявя позиция и да изразя подкрепа по начина, по който мога най-добре, като изпека ужасно вкусен сладкиш.

Разбира се, вие можете да пропуснете частта с оцветяването и да си направите съвсем обикновен, класически чийзкейк. За тази цел ще са ви необходими следните продукти :
*5 бр. яйца
*500г. крема сирене
*300г. кристална захар
*250мл. течна сметана (избита)
*2 пакета маслени бисквити
*125г. масло (на стайна температура)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ»

В дълбока купа разбиваме крема сиренето, захарта и яйцата. Разбиваме добре, докато вече не виждаме никакви бучки неразбито крема сирене. След това към сместа добавяме предварително избитата сметана. Отново разбиваме, така че сместа да поеме добре сметаната.
В отделен съд добавяме натрошените на ситно бисквити (най-добре ще е да ги разбиете в кухненски блендер), добавяме и маслото на стайна температура и разбъркваме добре, докато не получим смес с консистенцията на мокър пясък. После изсипваме бисквитено-маслената смес в тавичка с махаща се стена и притискаме добре, за да получим равна и стегната основа. После изсипваме плънката (оцветена или не) и печем на 140-150 градуса за 35-40 минути. След като опечете вашият чийзкейк той трябва да изстине във фурната, в противен случай кейкът пада и става прекалено плосък. След един час в изключената печка, можете да го преместите в хладилника за минимум 3 часа, но най-добре ще е да го оставите там за цялата нощ. Най-подходящата украса за вашия чийзкейк е заливка от плодово сладко /примерно боровинково/ и розичка сметана със стръкче мента, защото сладкото балансира соленият вкус, който придава крема сиренето на вашият кейк. Да ви е сладко!