Това ли е най-якият филм на лято 2017?

1
307
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Baby Driver, у нас под заглавие „Зад волана“ в края на юли, е сред малкото филми напоследък, получили максимална оценка от кинокритиката – и се препоръчва за киномани, които не си падат по блокбъстъри

Две звезди за премиерния от петък „Трансформърс: Последният рицар“ и пет звезди (максималното!) за Baby Driver, който идва у нас в края на юли под заглавие „Зад волана“. Това са две от последните рецензии на специализираното сп. „Емпайър“, а Би Би Си нарежда втория филм сред лентите, подходящи за киномани, които не си падат по шумните летни блокбъстъри.

Режисьор и сценарист на „Зад волана“ е англичанинът Едгар Райт, популярен с култовата трилогия „Шон от мъртвите“, „Горещи палки“ (в актуалния Топ 100 на най-великите филми според читателите на „Емпайър“) и „Краят на света“.

Новият му криминален трилър е сравнително праволинеен, но разполага със страхотни актьори, готин саундтрак и много екшън на четири колела – но далеч по-съдържателен от обичайните автомобилни каскади в „Бързи и яростни“, коментира Би Би Си и прави сравнение с филмите на Куентин Тарантино.

Главната роля тук е поверена на Ансел Елгорт („Вината в нашите звезди“), а в поддържащите са ангажирани имена като Кевин Спейси, Джон Хам (сериала „Момчетата от Медисън авеню“) и Джейми Фокс.

Сюжетът: Ритъмът на музиката е онова, на което младият Бейби разчита, за да е най-добър в занаята като шофьор в сенчести начинания, но когато среща момичето на своите мечти, той вижда шанс да зареже професията на престъпник. Подмамен е обаче да работи за мафиотски бос и един обречен удар се оказва заплаха за живота му, любовта му, свободата му.

Дамите в актьорския състав са мексиканската певица Елза Гонзалес (сериала „От здрач до зори“) и прелестната англичанка Лили Джеймс („Пепеляшка“, „Гордост и предразсъдъци, и зомбита“, сериала „Имението Даунтън“).