Легализация на удостоверение за семейно положение

1
318
Добави коментар
artotranslations
artotranslations

Легализация на удостоверение за семейно положение

Ако документът е издаден в България, трябва да носи правоъгълен печат от съответната община за използване в чужбина. Удостоверението се превежда и се внася за заверка в Дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи.

Ако документът е издаден извън България, но от страна, подписала Хагската конвенция, документът задължително трябва да има поставен апостил. Документът се превежда, а след това се внася в Дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи, където се заверява преводът.

Документ издаден в България:

Оригинал с правоъгълен печат от чужбина от общинатаТакса държавна за Консулски отдел на МВнР – КОТакса фирмена за Консулски отдел на МВнР – КОТакса за превод на документа (зависи от вида ,сложността и броя страници)

Документи ,издадени от чужда страна:

Задължително с АПОСТИЛ от страни, които са членки на Хагскат кохвенцияВ случаите, в които документът идва от държавата, която не е членка на Хагската конвенция, легализацията на документа се извършва от строго установени правилаЗа Македония ,Румъния и други страни с които имаме двустранни отношения документа може да се легализира без АПОСТИЛТакса  държавна за Консулски отдел на МВнР- КОТакса за превод на документа (зависи от вида,сложността и броя страници)

Срок за изпълнение на поръчката:

за Консулски отдел на МВнВ

обикновена поръчка – 4 работни днибърза поръчка – 2 работни дниекспресна поръчка – 1 работен ден