Ревю на Sony Ericsson Satio – 7 предимства

10
Добави коментар
darumdumdum
darumdumdum

Днес ни споходи новината, че Sony Ericsson Satio вече е наличен във Великобритания. Затова решихме да приключим с поредицата от ревюта на телефона, появила се на страниците на http://www.symbian-guru.com. Днес те ни разказват за 7-те неща, които им допадат в телефона, след като преди това ни споменаха за 7 важни недостатъка на Sony Ericsson Satio. Дано плюсовете на устройството предизвикат същата разгорещена дискусия, както и минусите.

 

 

1. 12-мегапикселовата камера в хардуерно отношение.

 Камерата на Satio е един от основните акценти в устройството и можем да ви уверим, че за първи с гордост излязохме от вкъщи носейки телефон, вместо цифров фотоапарат. Наличието на Xenon и LED светкавици гарантира, че снимките и видеата заснети при ограничена светлина няма да са проблем. Да, вярно е, че Dual LED светкавиците също правят хубави нощни снимки, но нищо не може да се сравни с една Xenon светкавица и Satio е живото доказателство.

На страниците на самото ревю може да видите няколко снимки от телефона.

 

Камерата няма специален Macro режим. Вместо това автофокусът се наглася сам при правене на снимки от близко разстояние. Това си е улеснение, както и да го погледнем.

 

 

2. 12-мегапикселовата камера в софтуерно отношение.

Софтуерът на камерата заслужава специално внимание сам по себе си. Имате просто десетки функции и настройки, които ще ви помогнат да направите най-добрите снимки, на които телефонът е способен. Разполагате със Smile Detection, Touch Focus, Panorama режим.

 

 

3. Началният екран

Това е едно от първите неща, които сериозни ни допаднаха, по-специално бързият достъп до Contacts, Bookmarks, Music Player, Media Files, Messages, Dial-Pad иApplications. Такив тип персонализация е нещо ново за Symbian и наистина заслужава аплодисменти. Разбира се, няма ги „живите” ъпдейти от N97, като това може и да се дължи на слабата батерия на Satio. Ето ви едно кратко видео на началния екран.

 

 

 

4. Интерфейсът на музикалния плеър.

Обикновено използваме мобилните си телефони и като музикални плеъри и точно това направихме и със Satio. Не останахме разочаровани. Албумите, плейлистите и отделните парчета са само на един клик разстояние от Now Playing екрана. Същото важи и за опциите Shuffle и Repeat.

 

5. Обложките на албумите.

Много често когато погледнете плеърите на приятелите си ще забележите, че няма никаква обложка на албумите и в плеърите често има някаква фабрична визуализация. Е, тук ситуацията не е такава. Просто вземете дадена снимка с формат .jpg и я качете на microSD картата в папката на даден албум. Това е… снимката ще се появява при песните от този албум.

 

6. RAM

Имайки предвид тежкия медиен браузър на Satio и сериозната камера, имахме опасения, че приложенията ще започнат да се изключват сами, както беше при N97. Това изобщо не беше случаят при Satio. В повечето случаи имахме поне 140MB свободна RAM памет, което си е прилично постижение.

При стартирани към 15 приложения, в т.ч. камера, медиен браузър, Gravity приложение, Java Gmail приложение, играта Labyrinth и други все още имахме 40MB свободна RAM памет.

 

 

7. Интеграцията на Picasa.

Google Picasa може да не е най-разпространената форма на споделяне снимки, но ние я използваме от повече от година и сме доволни от услугата на Google. Интеграцията в Satio ми позволява не само да ъплоудвам, но и да свалям, да редактирам, да коментирам, да синхронизирам, да трия и т.н. Да се надяваме, че във финалните версии на софтуера ще имаме и Flickr интеграция.