Тиквено семе срещу глисти

3
412
Добави коментар

Открай време тиквеното семе се смята за най-доброто средство против глисти. При детски глисти (острици) се дават на деца по 10-15, а на възрастните по 20-30 обелени тиквени семки като фината ципа непременно се запазва. Семките трябва да се сдъвчат много добре. След около 60 мин. се изпива непълна чаена лъжичка рициново масло.

Тиквените семки се препоръчват и при тения. Дават се на болния, който спазва най-строга диета да сдъвче добре 80-100 обелени тиквени семки, разпределени на 4 порции. Един час след това се взема 1/ 2 суп.л. рициново масло. Ако резултатът се бави рецептата трябва да се повтори, защото няма странични ефекти.

При дълги чревни глисти се полага старото домашно средство моркови и червено цвекло. За очистване от паразити и цялостен детокс на тялото всяка вечер приемайте по половин чашка сок от червено цвекло с щипка сол. Особеното на този сок е, че след като се извлече от корена, той се вари на слаб огън до сгъстяване.

Паралелно с това преди всяко хранене се приема и по лъжица топчета от червено цвекло. Приготвят се от пулпата, останала след приготвяне на сока. От нея се оформят топченца с големина на бобено зърно. Може да се очаква да настъпи подобрение за 5 дни. Достатъчно е да приемате по 9 лъжици дневно от въпросните топченца.

Чаят от риган също се назначава против глисти. Взема се  1 кафена лъжичка риган и се залива с 200 мл вряла вода, вари се 3-5 мин, прецежда се като чаят се пие топъл. За целия ден може да се направи и запарка от 1 суп. л. билка в 500 мл вода, кисне 2 часа и се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3-4 пъти на ден 15 мин. преди хранене. Суровият сок от кисело зеле също стимулира изхвърлянето на дългите чревни паразити, както и консумирането на хрян и лук.

А чесън, сварен в прясно мляко помага бързо и ефикасно.