Защо Норбеков е измамник и шашмалог

10
378
Добави коментар
topcon
topcon

Норбеков е измамник от висока класа и трябва да бъде изобличаван като такъв.

 

Не защото пише врели-некипели, че учителите му в Узбекистан хвърчат като самолети или, че се телепортират и виждат бъдещето – такива лъжци под път и над път, с лопата да ги ринеш. Това е свобода на словото и всеки може да говори и пише каквото си иска.

 

Престъплението на Норбеков е, че се представя за такъв какъвто не е – използва некоректно уважаваните титли „Академик, доктор, професор“. Цитирам го от стр.17 в книгата „Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или как да прилапаме един милион решения“

 

„Къде ми е шутовския пискюл на учен? Къде са ми камбанките медали, многозвездните пагони? Да се преброим всички ли сме тук: доктор по педагогика, доктор по психология, доктор по медицина, академик тук, академик там, професор някъде си, президент на нещо си…“

 

На други места се представя, като завършил „философия в медицината?!?!„. Каква е тази специалност медицинска философия, къде я преподават и какво учат умът ми не го побира.

 

Проверете дали има Академик М.С. Норбеков в Руската Академия на Науките или в който Руски университет или институт желаете – Норбеков няма дори висше образование, камо ли такива сериозни научни титли. Затова и никъде не посочва къде конкретно е завършил психология, философия на медицината (хехе) и разните му там докторски степени откъде ги е получил.

 

Системата, му, за която той има претенциите да възстановява зрението и да лекува хронични заболявания не е нищо повече от събрани оттук-оттам системи. По конкретно системата на лекаря-офталмолог William Bates wiki en) Уильям Бейтс wiki (ru)

 

Останалото е просто лека гимнастика и насърчаване на хората да мислят позитивно. Всичко до тук е окей, но защо им обещава, че ще се излекуват от хронични болести, ще си въстановят зрението и ще се научат да предвиждат бъдещи събития?

 

Мисля в първата си книга твърдеше, че японците тествали системата му върху студенти и им коригирала зрението на 100% но отказали да я въведат, защото щяли да съсипят японската индустрия за производство на очила. По голяма тъпотия от това – здраве му кажи.

 

Норбеков твърди не само, че има свръхестествени способности, но че и курсистите му могат да се научат да познават на 100% какъв цвят карта от разбъркано тесте с карти ще бъде извадена. Това ставало с помощта на хипофизната жлеза, която не била нищо друго, а закърнял орган на „интуицията“.

 

Аз пак призовавам всеки, който е придобил тази свръхестествена способност да вижда в бъдещето да се подложи на контролиран експеримент и да вземе един милион долара. Защо досега никой не се е сетил, след като имат така силно развита интуиция, поне да я демонстрират и да вземат предложената за това награда. Отговорът е прост – защото това са бабини деветини. Никой, нито Норбеков, нито преподавателите му нито курсистите могат да покажат каквато и да е свръхестествена интуиция при контролиран експеримент. Много хора владеят изумителни фокуси с карти и правят учудващи неща, но всичко това е ловкост на ръцете или по друг начин казано фокус-бокус. При контролиран научен експеримент и при внимателно наблюдение от специалисти те биха се провалили с гръм и трясък. Затова и не се пробват.

 

Също така Норбеков има навика да се представя като сребърен медалист от националния шампионат на СССР по карате. Не посочва коя година е станал вицешампион. След запитване до Руската Федерация по Карате се оказва, че никога не е имало участник в национално първенство по карате на име Норбеков. Ако толкова лъжи и противоречия на въпросния гуру не са достатъчни, мога да приведа още примери.

 

Системата на Бейтс (присвоена от Норбеков) подобрява зрението.

 

Та в общи линии, съжалявам ако съм разбил илюзиите на някого, но Норбеков не е учен, системата му не лекува хронични заболявания, не подобрява интуицията и използва методи на внушение, без да носи реални резултати. Ако някой е болен по-добре да отиде при дипломиран лекар-специалист. Това не му пречи да мисли позитивно и да прави гимнастика.