Милен Русков представя „Чамкория“ в първия ден на „С книга на плажа“

1
335
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

В първия ден на тазгодишното издание на изложението “С книга на плажа”, бургаската публика ще се запознае с романа на Милен Русков – “Чамкория”. Книжното представяне ще се състои на 19-и юли, от 19:00 часа в Експоцентър “Флора”.

Съвременният български роман ни връща в 20-те години на миналия век, когато в България се борят две големи военнополитически групировки: Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО, от една страна, и Единният фронт, от друга. В интервю за “Марица”, авторът казва, че “Чамкория е символ на изчезналата България” и романът му се отнася точно за този мрачен период от родната ни история, когато страната ни хем я има, хем я няма.

Много от читателите твърдят, че “Чамкория” надхвърля литературните постижения на предходния творчески успех на Русков – романът “Възвишение”. В читателската платформа “GoodReads” двата тома на романа имат оценки над 4,5/5, като потребителите я определят като “книгата на 2017-а година”, а автора й, като “един от най-вероятните класици на това поколение”.

Изложението “С книга на плажа” 2017 ще се проведе в дните от 19 до 23 юли. Третото му издание ще заложи на фестивална концепция и обещават разнообразна съпътстваща програма, която ще стартира с представянето на “Чамкория”.