Семена на едри домати Розово сърце от ИЗК Марица

3
339
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (70 – 80 бр. семена на едри домати Розово сърце на Марица)
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за 1 декар.
Реколта:
Период на сеитба: От 15 януари до 25 февруари (за отглеждане на закрито)
Период на разсаждане: От края на месец март до май.
Схема на отглеждане: Колово на редове с разстояние от 80 до 120 сантиметра от ред до ред и 35-45 сантиметра между растенията.
Вегетация: От 120 до 127 дни.
Характеристики на плода: Едър розов плод с наситен вкус и сърцевидна форма. Много добри вкусови качества. Има зелен пръстен, който почти изчезва при узряване на плода.

Качествените селектирани семена на едри домати Розово сърце от ИЗК Марица са част от богатия каталог на Семената.Шоп, който винаги е на вниманието на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Този едър сорт домат ще Ви смае с размери. Плодовете му са изключително едри и достигат от 300 до 500 грама тегло, цветът им е наситено розов, а формата им е сърцевидна.

Сортът розови домати Гигант притежава невероятни вкусови качества и аромат. Големината им, цветът, вкусът и аромата са ценени от мнозина в нашата страна. Освен това масово се отглежда от зеленчукопроизводителите у нас, в частните стопанства и за нуждите на консервирането, търговията, вноса и износа, за ползване в заведенията за обществено хранене и др.

Голям плюс на доматите от този изключителен и специално селектиран в ИЗК – Марица сорт е и фактът, че те имат голяма трайност, удобни са за съхранение и транспортиране.

Сортът е дело на специалистите от Института по зеленчуковите култури – Пловдив.

Доматите едри от сорта Сърце розово широко се използват за консумация в прясно и свежо състояние във вид на салати, украси за ястия или гарнитури. Те неизменно присъстват на трапезата както у дома, така и в много ресторанти у нас. В консервната ни промишленост се използват за направата на лютеници, кетчупи, пюрета, доматени сокове, консерви с нарязани домати, белени или небелени домати.

Богатият опит на специалистите от екипа на градинарски център Semenata.Shop сочи, че този сорт едри домати е предпочитан от земеделските производители и заради високите добиви, които дава растението, тъй като то израства високо и се отрупва с вкусен плод.

Едрите доматки Розово сърце са високо устойчиви на редица вредители и заболявания по доматите. За засяването на един декар да се използват от 25 до 30 грама сортови семена на едрите домати Розови сърца на Марица.

Ранният посев се извършва през януари-февруари, средният – през месец март, а късният посев през месец април и месец май.

Засажда се се колово и редово, като разстоянието между редовете трябва да бъде 80-120 сантиметра от ред до ред, а от растение до растение разстоянието варира между 35 и 45 сантиметра, за да се подсигурят оптимални условия за израстване и развитие.

Периодът му на вегетация варира от 120 до 127 дни.

В 1 грам има от 250 до 350 броя семенца.