Семена на ранни сортове домати сорт Наслада F1 – страхотен български вкус

3
533
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 – 175 бр. семена на ранни сортове домати Наслада F1), 5 гр. (1250 – 1750 бр. семена).
Норма за сеитба: От 20 до 25 грама на 1 декар. Препоръчват се по около 300 – 400 растения да се отглеждат в 100 кв.м производствена площ.
Реколта:
Период на сеитба: От януари до март.
Период на разсаждане: От края на месец март нататък.
Схема на отглеждане: 80/35-40 см Гледат се както на открито, така и в оранжерия или парник.
Вегетация: Различно в зависимост от метода на отглеждане.
Характеристики на плода: Едър плод с кръгла форма, яркочервен, месест, твърд и вкусен. Перфектен салатен сорт, добра устойчивост на транспортиране.

Семена на ранни сортове домати Наслада F1 са част от богатия каталог на център за градината Semenata.Shop.

Този ранен сорт домати зрее умерено ранно, високорастящ е и дава много високи добиви при правилно засаждане и отглеждането на доматените насаждения.

Доматът от сорта Наслада F1 е с идеално кръгла форма и е изключително едър като достига тегло от 280 до 300 грама на плод. Притежава богат вкус и аромат, има месест и плътен плод, който е средно твърд.

Заради вкуса и аромата си, ранните сортове домати Наслада F1 са широко използвани в домакинствата и заведенията за обществено хранене у нас за консумация в сурово прясно състояние – във вид на салати, гарнитури и украси към ястия.

Сортът обаче е много предпочитан и от представителите на консервната промишленост, както и в сферата на износа и на търговията със зеленчуци. От този сорт ранен домати се правят масово консерви от белени и небелени домати, нарязани домати, кетчуп, лютеници, доматени сокове и пюрета. Силно устойчиви са на съхранение и на транспортиране.

Опитът на специалистите от Semenata.Shop сочи, че едрите домати ранни Наслада F1 се славят сред зеленчукопроизводителите в страната ни с високата си издръжливост спрямо повечето вредители и болести. Те са устойчиви на характерни заболявания като тютюнево мозаечните вируси, мозаечните вируси, фузариума, алтернарията, антракнозата, септорията.

Сортът покълва за 14 до 18 дни в температурната амплитуда между 18 и 20 градуса. Разсаждането се извършва пък обикновено около 60 дни след това и може да се направи както на закрито в оранжерия или парник, така и навън.

Сортът се отглежда колово на редове, като разстоянието от ред до ред трябва да бъде в рамките на 85 сантиметра от ред до ред и от 35 до 40 сантиметра от растение до растение във всеки ред. За предпочитане е на място от около 100 квадратни метра да бъдат засадени между 300 и 400 доматени растения, за да имате богата реколта.

С 20 до 25 грама от тези сортови семена на ранни сортове домати Наслада F1 може да засеете 1 декар земеделска площ. Разсадът се засява в периода от януари до март, а пикирането навън се прави от края на март, сочи опитът на специалистите от екипа на магазин Semenata.Shop.