Щайгите като Арт мебели, Арт декор и още нещо

3
395
Добави коментар
CreaCentt
CreaCentt

Щайгите като Арт мебели намират все по-широко приложение. Оказва се, че те имат редица предимства и намират широко приложение в бита и търговското оборудване и оформление на витрините.

Щайгите като Арт мебел имат следните предимства:

лесно се нареждат в желани модули и композиции; не изискват особена поддръжка и лесно се почистват; местят се бързо от едно на друго място; наподобяват на раздвижени и същевременно олекотени секции от дърво; гъвкави са по отношение на украса и декориране; приложими са при домашни условия и в търговски обекти.

Щайга като Арт мебел за баня

Щайгите като Арт мебели могат да бъдат с различни размери. Освен това ако се етажират с повече фантазия се получават оригинални композиции. От друга страна щайгите си остават разновидност на Арт декор. В сравнение с масивните мебели, щайгите са среден клас мебели, подходящи за творчески ориентирани и крайно Арт хора. Тези личности дават всичко от себе си, за да постигнат по-различно декориране и оформление на дома, градината или офиса.

Често старите дървени щайги се изхвърлят или трансформират в неповторими мебели. С малко цветна боя, дървени декоративни елементи, мрежа, плат или въженца, щайгите стават атрактивни и любими мебели.

Настолен щайга-Арт кухненски шкаф

Приложение на щайгите като Арт мебели:

Нощно шкафче за дома; Тоалетка за баня за подреждане на хавлии, кърпи, сапуни, шампоани и др. тоалетни принадлежности. Тук разбира се има вариации – малка щайка за рафтче, по-голям размер щайга, на която са поставени прегради или щайга с мънички дантелени перденца и на колелца; Единично кухненско шкафче за стена; Настолен кухненски шкаф на няколко нива; Холова масичка като комбинация от повече дървени щайги и добавен стъклен плот; Етажерки за нареждане на инструменти и дребни материали за битови нужди и ремонти; Библиотека за книги в домашна обстановка и др.

Арт секция от дървени щайги

Арт мебели от щайги според начина на разположение и монтаж:

щайги със стенен монтаж; щайги, които са свободностоящи на равна повърхност – под или друг вид мебел; щайги като Арт мебели, които имат колелца.

Арт мебели според сложността и броя на щайгите като елементи:

единични щайги-мебели; комбинирани.

В зависимост от помещението, където ще се подреждат, щайгите като Арт мебели може да се подредят самостоятелно или към тях да се добавят мебели от палети, дървени стълби тип пирамида, единични дървени стълби и др. Дървените щайги като арт мебели могат да се използват за дом, офис, градина, магазин, ателие и др. Масова практика е този тип мебели да се използват за оформяне на ателиета за ръчна изработка поради спецификата и близостта до Арт наклонностите и  вкусовете на Хендмейкъра, художник или творец.

Всичко е въпрос на личен избор и фантазия, но най-вече до амбиция да имаш нещо, от типа “направи си сам”.

Източник на снимките: Internet