Семена на нискорастящи домати Флорида F1 (безколови) – с възможност за дозряване при обиране зелени

2
423
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 20 бр. семена, 5 гр. (1250 – 1500 бр. семена на нискорастящи домати Флорида F1 има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 30 до 40 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: 15.01 – 25.02.
Период на разсаждане: 25.03 – 20.04.
Схема на отглеждане: 80-120/40-50 см в полиетиленови тунели и на открито.
Вегетация: Около 85 дни.
Характеристики на плода: Нискорастящите домати Флорида F1 образуват кръгли, средно големи плодове (230 – 250 гр.), наситено апетитно червени, гладки с перфектен търговски вид. Имат страхотни вкусови качества и приятен аромат.

Представяме на вниманието Ви специално селектиран холандски сорт – семена на нискорастящи домати Флорида F1 (безколови). Плодовете на сорта са сравнително едри, наситено червени с перфектен доматен аромат и вкус. Сортът е средно-ранен, предназначен и за прясна консумация и за голямо производство. Плодовете тежат около 230 до 250 грама, приятно загладени и изключително апетитно червени, подходящи за търговска цел.

Ниските домати сорт Флорида F1 са много красиви на външен вид, перфектно оформени. Точно това е причината да са първият избор на зеленчукопроизводителите, отглеждат ги както за нашите зеленчукови пазари, така и за износ.

Предпочитани са и заради свежестта и аромата си, както и заради месестата си структура, която притежава лека сочност.

Може би най-голямото предимство на този сорт домати е, че може да се бере зелен, а в затворени помещения дозрява, като запазва вкусовите си качества и аромат.

Както повечето специални селекции на безколови домати, и сорт Флорида F1 са устойчиви на голяма част от болестите по доматите.

За да имате добра продукция, е добре да знаете в каква почва да засеете семето. Тя трябва да е плодородна. Важно е и да осигурите на семето температура от 22 до 25 градуса по Целзий, за да могат то да поникне.

Отглеждането на домата нискорастящ става или навън на открити земеделски площи, или в специални тунели.

За този сорт домати принципно не би следвало да се слагат колове, понеже расте ниско (детерминантен сорт домат), ако решите да им поставите, за да се застраховате не е излишно.

За бъдещия разсад трябва да сеете семето в периода от петнадесети януари до двадесет и пети февруари.

Разсаждането на поникналите доматени насаждения трябва да се извърши от двадесет и пети март до двадесети април. Поставянето на разсада става в тунели или нанавън.

Хубаво е да знаете и да спазите дистанцията при разсаждането, между редовете се оставят от 80 до 120 сантиметра, между растенията се оставят от 40 до 50 сантиметра.

Вегетационният период на доматите  Флорида F1 е около 85 дни.

Разбиращите и познавачите на домати непременно имат в домашната си зеленчукова градина  от този вкусен и апетитен сорт.

Въпреки че предимно се отглежда за промишлено производство, винаги част от градината Ви може да приюти вкусните и с красив търговски вид домати.

Удобството да имате този сорт произлиза от факта, че винаги може да разнообразите трапезата си, като съчетавате доматите с различни зеленчуци, които имате в градината. Особено ароматна салата Ви очаква ако комбинирате домашно отгледани домати нискорастящи Флорида F1 и пипер. Към него остава да добавите пресен зелен лук, също присъстващ в повечето градини. Вариациите са много и неизчерпаеми.