Семена на розови домати чери сорт Пинк тай ег – страхотен вкус и аромат

2
353
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (около 50 – 70 бр. семена на розови чери домати Пинг тай ег има в една опаковка).
Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Между 20 януари и 25 февруари при ранното сеене, от 1 до 30 март пре средното и от 25 април до 10 май при късното.
Период на разсаждане: След последните дни на март.
Схема на отглеждане: На колове навън или оранжерийно.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Розовите чери доматки образуват плодове с от 30 до 40 грама тегло, имат интересна форма, която наподобява яйце, доматчетата имат наситено розова окраска с много приятен вкус и голяма сочност.

В богатия каталог на Онлайн магазин Semenata.Shop на челни позиции фигурират семена на розови домати чери Пинк тай ег, които са на разположение на настоящите и бъдещите ни клиенти.

Маломерните апетитни доматчета стават все по-популярни у нас и се използват както при приготвянето на храната у дома, така и в менютата на повечето ресторанти и друг тип заведения за хранене. Сорта се цени високо заради екзотичния си розов цвят.

Подходящи са както за консумация в прясно състояние във вид на салата – самостоятелно или в комбинация с друг вид зеленчуци, така и за декориране на ястия, за украса или за гарнитура.

Розовите черита Пинк тай ег дават редовно и големи добиви, те са от рода на средноранните домати и в общи линии спадат към черитата, които дават малко по-едри плодове.

Розовите мини доматки имат яйцевидна форма. Те се отличават с голяма сочност и приятни вкус и мирис. Тежат някъде от порядъка между 30 и 40 грама всяко при оптимални условия на гледането им.

Този маломерен и вкусен зеленчук с необичайни форми и цветове, може да се гледа еднакво успешно и навън на открити земеделски площи като двора или градинката Ви, и на закрито в парник или в оранжерия. Той е идеален и да си го отгледате в къщи в саксии или в други удобни за целта съдове, които може да поставите на тераса, балкон или веранда. Там роовият чери домат ще Ви радва не само като източник на вкусна и здравословна храна, но и като чисто естетическа наслада за очите.

Щом решите да гледате розови чери домати от типа Пинк тай ег за разсади, поставете едно до две семенца в саксията и след 30-ина дни вече може да го пресадите на постоянното му място. Запомнете, че тези черита обичат влажна почва така, че имат нужда от поливане през 2 дни, без обаче да ги преполивате.

Според инструкциите в зеленчуковия каталог на нашия Онлайн магазин Semenata.Shop, при сеенето за един декар производствена земеделска нощ ще имате нужда само от 25 до 30 грама семенца.

При ранното им сеене на семена от домати розо чери Пинг тай ег, това се прави между 20-тия ден на януари и 25-тия ден на февруари, а семенцата се поставят надълбоко от 1 до 1,5 сантиметра. При средното им засяване процедурата се извършва на същите дълбочини от 1 до 30 март. При късното сеене дълбочините вече са по-големи – на 2 до 3 сантиметра, а оптималният период за това е между 25-тия ден на април и 10-тия ден на май.

Изваждането на подготвените разсади се прави след последните дни на месец март на открито.