Картофи с бекон, гъби и кашкавал

11
313
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Настоящата рецепта за картофи с бекон, гъби и кашкавал в същността си комбинира две много лесни предястия, като ги допълва взаимно, използвайки в максимална степен продуктите за постигане на хармонично единство.

Едната половина са пълнените гъби, а другата – пълнени картофи в бекон. Когато обаче се приготвят заедно, може да се разглеждат като едно цяло, създадено на два етапа. Посочените тук количества и съотношения могат да се приемат предимно за ориентир в творческите кулинарни експерименти, тъй като простотата на рецептата и липсата на стандартна големина при продуктите позволява редица вариации.

Необходими продукти: 8-10 средно големи картофи 10-12 големи печурки 10-12 ивици нарязан бекон 200гр. кашкавал 50гр. масло Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, като внимавате да не ги преварите и ги оставете да изстинат. Почистете гъбите, като отстраните пънчетата и ги подредите в тава. В обърнатата чашка на всяка гъба поставете по мъничко масло и посолете. Отделно в тавата подредете и пънчетата. Печете на умерена фурна до полуготовност, след което ги извадете. Отделете пънчетата да се охлаждат. С помощта на уред за почистване на чушки направете тунеловиден отвор във всеки картоф, а във всеки отвор поставете от запечените гъбени пънчета, така че да уплънят добре. Върху тях подредете люспа масло и кубче кашкавал.

Осолете и увийте в резен бекон. Фиксирайте с клечка за зъби. Отделно, във всяка гъбка сложете нарязан на ситно бекон и поръсете с настърган кашкавал. Може да запечете заедно или поотделно в зависимост от личните си вкусове, като за целта е добре да се използва същата тава (със соса), в която първоначално са се приготвяли гъбите. Желателно е да се внимава с подреждането на завитите в бекон картофи, парчето кашкавал да е от горна страна, защото в обратния вариант е възможно да изтече. В тавата поставете и издълбаната от картофите сърцевина. В общия случай, 20-ина минути в предварително загрята на 200°C са достатъчни както за картофите, така и за гъбите.

гъби с бекон, гъбки, идея с картофи, картофи с бекон, картофи с масло, картофи с плънка, картофи с пълнеж, пълнени гъбки, пълнени картофи, рецепта за гъби, рецепта с картофи, рецепти, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи