Семена на каскадни чери домати Тъмблинг Том (Tumbling tom) за висящи саксии

5
657
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 250 – 300 бр. семена на чери каскадни домати Тъмблинг Том (Tumbling tom) има в една опаковка)
Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: За разсаждане сейте през февруари и март, а на постоянното място на открито – април и май. 
Период на разсаждане: Май.
Схема на отглеждане: Схема за отглеждане 80/30-40 см. На открити пространства или във висящи саксии и сандъчета на тераса и др.
Вегетация: Към 75 дни.
Характеристики на плода: Кръгли и малки плодове, жълт и червен цвят. Имат сферична форма и са много сочни, вкусни и ароматни.

Когато говорим за отглеждане на зеленчук, обикновено си представяме големи площи земя. В следващите редове онлайн магазин Semenata.Shop ще Ви накара да се убедите в това, че е възможно да се справите съвсем елегантно и с особена красота с гледането на доматите. Представяме Ви семена на чери домати каскадни за саксии – Тъмблинг Том (Tumbling tom).

Вероятно вече сте се досетили, че те се гледат в сандъчета или съдове за цветя.

Ако нямате голям двор, както хората живеещи в големите градове, то този сорт е идеален за вас. Всеки обичащ природата, се гордее от собствено отгледани доматчета и то на тераса или балкон. Красива гледка ще постигнете и когато ги разположите на прекрасната си веранда или в домашната си градинка.

Дребните зеленчуци са удобни за отглеждане, заради ниските стебълца, които се образуват – около 50 сантиметра височина.

Вегетацията на доматите е към 75 дена. Вкусните зеленчуци може да наберете през летните месеци юли и август.

Засяването на семенцата на доматките от типа Тъмблинг Том през месеците февруари и март ще Ви даде бъдещите разсади. За поставяне на семето на избраното място в градината сейте през април и май.

Разсаждането пък се случва през май месец.

Внимавайте с влагата на земята, следете младите зеленчуци да не останат на сухо, понеже има вероятност да изсъхнат цветчетата им. Поливането да бъде редовно и в умерени количества, за да помогнете на доматите да се оформят качествено и да дадат добра продукция.

Да не забравим да споменем, че да засеете домати на обработена площ един декар, ви трябват сравнително малко количество семена – от 15 до 20 грама.

Когато разсаждате в земята покълналите доматки, погрижете се да ги оставите на дистанция от 30 – 40 сантиметра едно от друго. Това ще бъде така нареченото поле за развитие на доматенцата.

Дребните и сочни плодове на саксийно отгледаните доматки са любими на дечурлигата. А имайки предвид жълтите и червени цветове, в които са обагрени, няма да се налага да карате насила децата да ядат зеленчуци.

Заради цветовете и малките си размери, доматът от сорт Тъмблинг Том е предпочитан в изисканите кухни. Професионалните готвачи често прибягват до украсяване на основни ястия с тях.

Освен самостоятелно в салата, спокойно може да ги съчетаете с много и различни видове зеленчуци.

Използвайте въображението си и в приготвянето на храна с месо или пък с риба и няма да сгрешите ако включите и тези доматки.

Не на последно място е и консервирането на интересните доматенца. Може да ги затворите цели в буркани или да ги направите на сосове.

Друг вариант, при който ще се радвате на доматките дори и след преработването им, е сушенето и мариноването на плода.